6°C weather icon

Program proslave Dana civilne zaštite u Makarskoj

23.02.2011.

24.2.2011

Program proslave Dana civilne zaštite u Makarskoj

U povodu nacionalnog i svjetskog Dana civilne zaštite (1. ožujka) Grad Makarska i splitski Područni ured za zaštitu i spašavanje organiziraju središnju proslavu Dana civilne zaštite, koja će trajati od 25. veljače do 4. ožujka.
Program proslave sadrži niz aktivnosti, a središnji dio programa odvijat će se na sam Dan civilne zaštite, u utorak 1. ožujka.
Toga dana u 9 sati na Središnjem križu Gradskog groblja Svetog Križa položit će se vijenac za poginule i umrle pripadnike CZ-a i sustava zaštite i spašavanja, a potom u 10 sati u prostorijama makarskoga Gradskog centra za obavješćivanje (GCOM) održat će se svečana sjednica Stožera zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite Grada Makarske. U isto vrijeme započet će Dani otvorenih vrata GCOM-a (koji će trajati od utorka 1. ožujka do petka 4. ožujka, od 11 do 17 sati) gdje će se djeci vrtićke i školske dobi kao i svim zainteresitranim građanima nizom edukativnih predavanja približiti rad i mogućnosti GCOM-a i samog Stožera za zaštitu i spašavanje.
Također u 10 sati na parkiralištu „Osejava“ započet će predstavaljanje gradskih operativnih snaga zaštite i spašavanja (DVD-a, HGSS-a, Crvenog križa, HMP-a, policije i dr.). Uz tu prigodu organizacijski odbor će za naše građane pripremiti i podijeliti fažol.
Posebno treba istaknuti da će se na istom mjestu i u isto vrijeme odvijati i akcija dobrovoljnog darivanja krvi, mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka koju će provesti makarski Crveni križ i Dijabetička udruga.
Od 25. veljače do 4. ožujka pripadnici splitskog Područnog ureda ZiS-a održat će u osnovnim školama i vrtićima edukaciju djece prema programu zaštite i spašavanja.
Pozivamo sve građane da se priključe proslavi Dana civilne zaštite u Makarskoj! makarska logo