5°C weather icon

Program 2. DokuMa Film Festivala u Makarskoj

28.05.2015.

Na drugom izdanju međunarodnog festivala dokumentarnog filma DokuMA Film Festival u Makarskoj će se prikazati 28 filmova od čega su 22 festivalske i hrvatske premijere.
 
Festival otvara film zemlje partnera, poljski ''Otac i sin'' (Ojciec i syn, 2013., redatelj: Pawel Lozinski) a zatvara ‘’Iskreni lažov’’ (An Honest Liar, 2014, redatelji: Justin Weinstein i Tyler Measom). Za nagradu Mali Garmaz se natječe 7 kratkih dokumentaraca iz 7 država, a ocjenjuje ih žiri u sastavu Nenad Puhovski, Goran Trpčevski i Andrej Korovljev.
Uz filmski, 2. DFF sadržava i bogati popratni program koji uključuje 7 koncerata, među kojima se izdvajaju nastupi grupa Pips, Chips & Videoclips te Kawasaki 3p, te izložba fotografija poljskog veleposlanika Macieja Szymańskog.
Organiziran je i CrossBorder program regionalne suradnje u kojemu sudjeluje 15 studenata i 9 profesora iz 6 država. Održat će se filmska radionica kao i MasterClass predavanja prof. Aleša Suka (praški FAMU) te prof. Dragutina Ćirkovića (beogradski FDU).
Drugi DokuMA Film Festival se održavaod 3. do 7. lipnja 2015. u Makarskoj. Organizator festivala je udruga DokuMa iz Makarske, glavni partneri su Grad Makarska, Hoteli Makarska i Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu. Festival se održava uz podršku HAVC-a i Poljskog filmskog instituta.
 
 

makarska logo