6°C weather icon

Priznanja Grada Makarske uručena najuspješnijim učenicima u sportu i glazbi te šahu

08.06.2016.

Za učenike koji su ostvarili istaknute rezultate u sportu i glazbi te u šahu u makarskoj gradskoj vijećnici upriličeno je primanje. Uspješnim glazbenicima i sportašima čestitali su i uručili priznanja i nagrade dogradonačelnik Miro Družianić i Dražen Kuzmanić, v. d. pročelnika Odjela za društvene djelatnosti.

„Nakon što smo jučer primili najuspješnije učenike koji su postigli zapažene rezultate na državnom i županijskim natjecanjima iz raznih predmeta, danas priznanja i nagrade uručujemo vama jer ste vi to to uistinu zaslužili. Grad Makarska se ponosi s vama i obećava i ubuduće biti vam potpora”- kazao je zahvalivši njima, njihovim nastavnicima i suradnicima dogradonačelnik Miro Družianić.

Priznanja Grada Makarske dobili su: učenici Glazbene škole Makarska i to Monika Beus koja je osvojila 1. nagradu na 54. Hrvatskom natjecanju učenika glazbe- violina i Ante Selak koji je osvojio 1. nagradu na 54. Hrvatskom natjecanju učenika glazbe –harmonika. Na dar su dobili i knjigu. Na talentiranosti i rezultate ovih učenika podsjetio je Željko Vlaho, ravnatelj Glazbene škole Makarska.

Ženskoj ekipi malog nogometa iz Osnovne škole Stjepana Ivičevića za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju također su pripala priznanja, a dobili su ih: Fatijesa Geggolaj, 8. a razred, Klara Milas 8. a, Lorena Gazilj, 6. c, Anđela Kristina Selak, 5. a, Ana Stipičević, 5. a, Ivana Selak, 8. d, Lea Marija Cvitanović, 6. c, Luna Raffanelli, 7. c, Lara Mihaljević, 7. a, Antonija Mihaljević, 7. a i Ana-Marija Perić, 8.d razred. S priznanjima ove iznimne mlade sportašice na čije je rezultate podsjetio nastavnik Goran Pihler dobile su i dvije lopte za nogomet.

Toni Vujičić dobio je priznanje za ostvarene vrhunske rezultate u šahu. O njegovom slavnim šahovskim rezultatima govorili su dogradonačelnik Družianić i Ante Škrabić, predsjednik Šahovskog kluba Makarska u kojem je i Toni. U svijetu šaha i to među najuspješnijim je Toni Vujčić, koji je od 2000. godine reprezentativac Hrvatske, te je osvajao iznimno puno trofeja na svjetskim i europskim natjecanjima za gluhe. Sudjelovao je osim na prvenstvima i na Šahovskoj olimpijadi gluhih. Uz priznanje Toni Vujčić je na dar od Grada dobio i knjigu, a Šahovski klub Makarska, upravo za njegove aktivnosti kako je kazao dogradonačelnik Družianić od Grada je dobio i 2000 kn. Nagrađeni mladi glazbenici, sportaši i šahist zahvalili su na priznanjima Gradu Makarskoj.

J. Glučina 

makarska logo