13°C weather icon

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Makarske od 25. ožujka: Propusnice za kretanje na području Makarskog primorja su obavezne

25.03.2020.

Povodom današnjih objava susjednih općina, u kojima se tvrdilo da za kretanje stanovništva na području Makarskog primorja neće biti potrebne propusnice, Stožer civilne zaštite Grada Makarske ističe da takve informacije nisu točne.

 

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH koja je na snazi od 23. ožujka, za napuštanje mjesta prebivališta potrebno je ishoditi dozvolu za kretanje, pa tako i za kretanje na području Makarskog primorja koje ne predstavlja jednu administrativnu cjelinu već se sastoji od Grada Makarske i općina Gradac, Podgora, Tučepi, Baška Voda i Brela.

 

Stoga će Stožer civilne zaštite Grada Makarske, sve dok nacionalni stožer ne odluči drugačije, i dalje zaprimati zahtjeve za izdavanje propusnica iz svoje nadležnosti( zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština) i dostavljati ih Policijskoj postaji Makarska koja je zadužena za nadzor i kontrolu.

 

Još jednom apeliramo na građane da propusnice traže u iznimnim situacijama i isključivo u slučajevima koje je odlukom propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jer cilj donošenja takve odluke bio je reduciranje kretanja stanovništva a sve u svrhu smanjenja širenja zaraze virusa COVID-19 i zaštite zdravlja svih naših građana.

 

makarska logo