22°C weather icon

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Makarske od 19. ožujka 2020.

19.03.2020.

Temeljem odluke o novim protuepidemijskim mjerama koje su stupile na snagu danas 19. ožujka,  Stožer civilne zaštite Grada Makarske, sukladno svojim ovlastima, okupio je i upoznao s obvezama sve operativne snage sustava civilne zaštite ( Policijska postaja Makarska, Javna vatrogasna postrojba Makarska, DVD Makarska, HGSS – stanica Makarska, Crveni križ – Gradsko društvo Makarska) kao i Odsjek komunalnog i prometnog redarstva Grada Makarske.

 

Tijekom jutra djelatnici PP Makarska obišli su ugostiteljske i druge objekte kojima je Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja zabranjen rad, te nisu utvrdili kršenja novih mjera. Također, Odsjek za komunalno i prometno redarstvo kontrolirao je objekte koji nisu obuhvaćeni novom odlukom Stožera civilne zaštite RH s ciljem utvrđivanja drže li se poslodavci propisanih mjera za objekte koji rade, a građani preporuka o strogim mjerama socijalnog distanciranja.

 

Tijekom današnjeg obilaska nisu utvrđene nepravilnosti te ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su ozbiljno i odgovorno shvatili odluke i preporuke nadležnih institucija. Akcije redarstva odvijat će se redovito, a ovim putem apeliramo i na sve druge građane da budu odgovorni i disciplinirani jer jedino tako možemo zaštititi svoje zdravlje, zdravlje svih naših sugrađana, a posebno starijih i bolesnih.

 

Članovi Stožera civilne zaštite Grada Makarske koji su u stalnom kontaktu redovito će vas obavještavati o svim važnim informacijama putem Internet i službene facebook stranice Grada Makarske te putem medija. Građani svoja pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima u njihovoj sredini mogu postaviti putem Gradskog centra Osejava na broj telefona 08000 112 ili na e-mail gcom@makarska.hr

makarska logo