17°C weather icon

Priopćenje gradonačelnika Tonća Bilića vezano za prijetnje smrću komunalnom redaru: Napad na djelatnika Grada napad je na Grad Makarsku kao instituciju

17.03.2017.

Grad Makarska oštro osuđuje napad na komunalnog redara koji je 15. ožujka 2017., obavljajući svoj posao na plaži Cvitačka, verbalno napadnut uz prijetnje smrću od strane Blaža Petrovića, koji na obližnjem zemljištu u vlasništvu supruge već dulje vrijeme obavlja nelegalne radove.


Napominjem da je komunalni redar Grada Makarske napadnut za vrijeme obavljanja svoje službene dužnosti, odnosno dok je obavljao nadzor prema dojavi da se na području Cvitačke danima krade i odvozi šljunak koji je Grad namijenio nadohranjivanju plaže.


Napad na djelatnika Grada u ovom slučaju je i izravan napad na Grad Makarsku kao instituciju koja štiti gradsku imovinu i interes svih građana, ali i napad na sve građane ovog grada.


Ovim putem pozivam sve političke čimbenike u gradu, a posebno stranke koje participiraju u radu Gradskog vijeća, da javno osude ovakva događanja.

 

Grad Makarska i dalje će putem svojih službi raditi i inzistirati na provođenju zakona i poštivanju svih pozitivnih propisa Republike Hrvatske, a od nadležnih institucija očekujemo reakcije koje će dovesti do toga da ovakvih nemilih događaja u budućnosti bude što manje, stoji u priopćenju gradonačelnika.

 

 

makarska logo