5°C weather icon

Primopredaja ključeva Grada uz zvuk bagera: Maškare preuzele vlast

07.02.2014.

Nagađalo se i dugo govorilo o tome, ali danas se dogodilo: pala je makarska vlast! Nemoćni pred bagerom koji je nešto iza 11 sati blokirao ulaz u zgradu Grada, predstavnici makarske vlasti skrušeno su priznali poraz i predali ključeve  novim vladarima našeg grada – maškarama. Ovim performansom s možda nikad aktualnijom gradskom temom započeli su pokladni dani, čiji će vrhunac biti 4. ožujka kada će u sklopu Zimskog karnevala Krnjo platiti za sve loše što se događalo u zadnjih godinu dana. Mada je upad bagerom na rivu djelovao zastrašujuće, srećom se predaja vlasti odvila bez sukoba, a dosadašnji su gradski vladari mirno priznali nemoć i dali maškarama da u idućih mjesec dana vladaju po svojoj volji.
- Dragi sugrađani, nakon osam mjeseci vladavine smo shvatili da ne možemo, da ne znamo, i da je došlo vrijeme da grad i njegove ključeve predamo boljima. Trudili se jesmo, ali ne možemo riješiti probleme ljudi koji čekaju na stanove, probleme smeća, niti gordijski čvor u Turističkoj zajednici, niti će biti išta od zgrade Merkura 5 za kulturne udruge. Naša molba je samo jedna – ne dozvolimo Ukrajinu, Tuzlu, sve ružne scene koje se događaju u našem susjedstvu i u Europi, već ovo riješimo na miran i civiliziran način poručio je, eto, već bivši dogradonačelnik Miroslav Družianić obraćajući se  okupljenim građanima te brkatom generalu koji je čekao preuzeti ključeve.
- Očito je bio dovoljan jedan bager da blokiramo Općinu, uzvratio je general te nastavio: – Ovime se odcjepljujemo od bivše države Hrvatske. Ne vrijede više Linićevi zakoni, od sad smo bescarinska zona, zato dođite svi ulagati u Makarsku a mi nećemo pitati odakle vam pare. Ukidamo demokratsku vlast i uvodimo diktaturu naroda. Nema više poreza, fiskalizacije, troškova reprezentacije, a kada su političari cilu godinu mogli arčit naše šolde, možemo i mi barem ovaj misec. Zato napaćeni narode, uživajte još malo a posli što bude i tako nam se ne piše dobro. Smrt lupežima, sloboda narodu, živila marčapija maloga čovika,a doli tajkuni s državne sise. Spalit ćemo na lomači svo makarsko smeće, ne trebaju nam Splićani, riješimo to sami na mulu 4. ožujka – poručio je general ( dr. Joja Marinović ) ispred zgrade Grada, najavivši uz to skori dolazak europskog povjerenika za Makarsku gospodina Gaya sa suprugom, ali i ruske, američke, arapske i razne druge investitore zainteresirane za prirodne potencijale Makarske i primorja.
O. Franić
 
 

makarska logo