5°C weather icon

Primopredaja ključeva Grada makarskim maškarama

17.01.2010.

18.01.10.


Tradicionalna svečana primopredaja ključeva i vlasti u čitavoj Splitsko-dalmatinskoj županiji u organizaciji Karnevalske udruge Omiški gusari održana je u subotu, 16. siječnja 2010. godine, u hotelu «Plaža» u Omišu, čime su i službeno započela karnevalska događanja u ostalim gradovima Županije.

Predstavnici karnevalskih udruga iz deset gradova i općina preuzeli su ključeve svojih gradova iz ruku predstavnika svojih gradova, a veliki ključ, napravljen od krokanta, čitave Splitsko-dalmatinske županije, prešao je iz ruku župana Ante Sanadera u ruke novog karnevalskog župana Ivana Kaštelana iz Omiških gusara.

Ispred Grada Makarske ključeve je predao Pročelnik odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić, a ključeve je u ime maškara primila Klaudija Vuković.

Primopredaja ključeva Grada makarskim maškarama održat će se u petak 22. siječnja 2010. ispred zgrade Grada točno u podne kada će biti službeno otvorena sezona karnevalskih zbivanja u gradu pod Biokovom. Maškare će ostati na vlasti sve do pokladnog utorka, odnosno do 16. veljače 2010. godine. i 14. Zimskog karnevala kada će spaliti Krnju na Rivi za sva zla koja su se dogodila u protekloj godini.


makarska logo