7°C weather icon

Primanje gradonačelnika Bilića za najuspješnije makarske učenike na državnim i županijskim natjecanjima: U novoj školskoj godini dvostruko više stipendija

02.06.2017.

Makarska ima sjajnu mladost – vidjelo se to i u četvrtak 1. lipnja na primanju koje je gradonačelnik Tonći Bilić upriličio za učenike makarskih osnovnih i srednjih škola, koji su postigli najbolje rezultate na državnim i županijskim natjecanjima u raznim kategorijama. Gradonačelnik Tonći Bilić i zamjenik gradonačelnika Miro Družijanić nagrađenima su uručili priznanja i darovali knjige. Čestitali su im na postignutim rezultatima i osvojenim nagradama, te zahvalili njima, njihovim mentorima, roditeljima i ravnateljima.

Učenicima su čestitali i Dražen Kuzmanić, pročelnik i Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske. Pojedini učenici ukratko su otkrili kako se uz rad postižu najbolji rezultati. U ime nagrađenih i njihovih mentora zahvalila je Sanja Puharić, psihologinja u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića.

Gradonačelnik Bilić je podsjetio na tradiciju primanja za uspješne i nadarene učenike. – Projektom koji je otpočeo prije četiri godine Grad se obvezao bar jedanput u godini upriličiti primanje. Obećao im je i ubuduće bezrezervnu potporu Grada, te istaknuo: – Premda smo osigurali stipendije za studente Grad Makarska planira stipendirati i srednjoškolce u sljedećoj školskoj godini i tako udvostručiti broj stipendija!

Na primanju u prepunoj gradskoj vijećnici priznanja koja je uručio gradonačelnik Bilić dodijeljena su: učenicima OŠ oca Petra Perice Barbari Preni za osvojenu nagradu na nacionalnom natječaju „Tradicija i suvremenost 2017.“- mentorica prof. Marija Grčić Tomasović, Ani Katarini Borich, Ani Šarić i Gloriji Raos za sudjelovanje s novinarskim radom na županijskom Lidranu- mentorica Gorana Babić, Ivanu Okmažiću za sudjelovanje na županijskom Lidranu s dramskim radom – mentorica Slobodanka Marijančević i Leoni Tafri također za sudjelovanje na županijskom Lidranu s literarnim radom – mentorica Marina Srhoj.

Učenici OŠ Stjepana Ivičevića kojima su dodijeljena priznanja su: Josip Gnječ za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika- mentorica prof. Nataša Glumac, za sudjelovanje na državnom natjecanju iz matematike Šime Mateljak -mentorica prof. Ivica Lužija, za sudjelovanje na državnom natjecanju LIK 2017. Marko Klepač i Filip Šabić - mentorica prof. Iris Matviko Skender, za sudjelovanje na županijskom Lidranu 2017. za literarni rad priznanja su dobili Isa Čović – mentorica prof. Zdravka Ćatlak, kao i Sara Bebek i Petra Čović – mentorica prof. Ljubica Carević.

Anti Selaku dodijeljena je nagrada za pojedinačni scenski nastup na županijskom Lidranu 2017.- mentor prof. Ivo Selak. Za skupni scenski nastup na županijskom Lidranu nagrada je pripala učenicama 2.a produženog boravka, a njihova mentorica je učiteljica Marijana Bušelić.

Nagrađeni učenici Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića su Nina Đurić za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije – mentorica prof. Dragica Ivičević, za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju i sudjelovanje na državnom natjecanju iz matematike Ivan Šarić - mentorica prof. Željka Tulić, Ivan Nizić za sudjelovanje na državnom natjecanju iz matematike –mentorica Sanja Mucić, Matej Škrabić za sudjelovanje na državnom natjecanju iz matematike mentorica prof. Željka Tulić, Ivi Roso za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika – mentorica prof. Dijana Martinčević.

Jagoda Antunović nagrađena je za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju Gastro 2017. u disciplini „Poslovanje putničke agencije“ – mentor prof. Marko Maras, Gabrijel Grbavac za literarni rad u sudjelovanju na županijskoj smotri Lidrano 2017. – mentorica prof. Ankica Ravlić, Maja Čatlak za školski list na županijskoj smotri Lidrano –mentorica prof. Dražana Filipović, Josip Srzić za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz informatike – mentorica prof. Gordana Tomić i za za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz matematike- mentorica prof. Željka Tulić. Kim Staničić pripala je nagrada za osvojeno 3. mjesto na državnom natjecanju iz matematike – mentorica prof. Željka Tulić i za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika – mentorica prof. Dijana Martinčević.

Ovom prigodom priznanje Grada Makarske uručeno je i Klari Andrijašević, iznimno uspješnoj atletičarki, inače odličnoj učenici opće gimnazije, ali ovaj put za osvojeno 1. mjesto na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i juniorke u trčanju na 3000 metara. Stjepko Vodanović, njezin trener i predsjednik AK „Sveti Marko”, istaknuo je kako se radi o iznimnoj učenici i atletičarki koju već dogodine vidi u europskoj ekipi atletičara. Uz uručeno priznanje njezin Atletski klub “Sv. Marko” od Grada Makarske je dobio i novčanu nagradu.

J.Glučina
 

makarska logo