21°C weather icon

Primanje gradonačelnika Bilića za nagrađene učenike Glazbene škole: ‘Vi ste ponos Makarske’

18.05.2017.

U gradskoj vijećnici makarski gradonačelnik Tonći Bilić upriličio je primanje za učenike Glazbene škole Makarska koji su na državnim i regionalnim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga – HDGPP ostvarili izvrsne rezultate.

Gradonačelnik Tonći Bilić i zamjenik gradonačelnika Miro Družijanić nagrađenima su uručili priznanja Grada Makarske, čestitali im na postignutim rezultatima i osvojenim nagradama, zahvalivši njima, njihovim profesorima – mentorima i roditeljima. Istaknuli su kako učenici osnovne i srednje Glazbene škole u Makarskoj postižu iznimno zapažene rezultate. Gradonačelnik Bilić je naglasio kako se Grad Makarska ponosi ovim učenicima i cijelom Glazbenom školom podsjetivši da je Grad Makarska jedini među gradovima u RH, osnivač Srednje glazbene škole Makarska. Poručio je kako Glazbena škola, njezini učenici i zaposlenici uvijek mogu računati na potporu Grada Makarske.

 

-Ponosan sam kao gradonačelnik na vaše rezultate i inače vaš i rad vaših profesora i mentora. Također sam ponosan što smo u ovom mandatu doveli do kraja radove na uređenju Art cafea koji će biti završeni kroz sljedećih desetak dana. Na taj način omogućili smo vam suvremen prostor koji će vam biti na raspolaganju u daljem radu i usavršavanju, ali i mjesto za brojna druga kulturna događanja, rekao je gradonačelnik Tonći Bilić.

 

Priznanja za ostvarene uspjehe dodijeljena su:

 

Silviju Biliću za osvojenu 1. nagradu i Željani Jerić za osvojenu 2. nagradu na državnom natjecanju HDGP 2017. (gitara ). Njihov mentor je prof. Neno Munitić.

Anti Selaku i Leonu Rujaku za osvojenu 2. nagradu na državnom natjecanju komornih sastava HDGPP 2016. (duo harmonika). Njihov mentor je prof. Dalibor Boljun.

Petri Bućo i Lovri Laskaču za osvojene 2. nagrade na regionalnom natjecanju solista HDGPP 2017. (solfeggio), a mentor im je prof. Ivan Srzić.

Mari Mateljak, Antoniju Šulenti, Ivi Mošiću i Aniki Kelvišer za osvojene 2. nagrade na regionalnom natjecanju solista HDGPP 2017. te Tanji Puharić za osvojenu 2. nagradu na državnom natjecanju HDGPP 2017. (mandolina), mentorica im je prof. Stela Ivanišević.

Dori Jani Klarić za osvojenu 2. nagradu na regionalnom natjecanju solista HDGPP 2017. (solo pjevanje), a mentor je prof. Božo Župić.

 

Čestitke nagrađenim učenicima iza kojih su sjajni rezultati i njihovim mentorima ovom prilikom uputila je i Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske.

 

J. Glučina

 

makarska logo