10°C weather icon

Prijem zlatnih olimpijaca Tonija Vujčića i Zlatka Klarića

01.08.2010.

26. srpnja 2010.

Gradonačelnik Marko Ožić Bebek primio je danas šahiste Makaranina Tonija Vujčića, člana i Zlatka Klarića, kapetana hrvatske šahovske reprezentacije gluhih u povodu nedavnoga osvajanja prvoga mjesta hrvatske reprezentacije u Portugalu na 16. šahovskoj olimpijadi gluhih.
Primanju su nazočili i dogradonačelnici Ivan Ivanda i Ante Novak.

Na prvenstvu je inače u jakoj konkurenciji nastupilo 17 najjačih svjetskih reprezentacija.
Zahvaljujući tom rezultatu Toni Vujčić dobio je status hrvatskoga sportaša prve kategorije. Kapetan reprezentacije Zlatko Klarić istaknuo je vrlo dobru igru Tonija Vujčića i njegov pravi pristup šahu.

Dogradonačelnik Ivanda prisjetio se dana kada je vodio školsku šahovsku sekciju koju je tada pohađao i Vujčić te naveo da je odmah uočio Vujčićevu nadarenost koju je posebno iskazivao u rješavanju šahovskih problema. Prisjetio se također i međunarodnih šahovskih turnira pod nazivom Makarska rivijera koje je Grad organizirao u jeku Domovinskog rata u cilju probijanja istine o Hrvatskoj i Makarskoj, te je u tom nastojanju došlo i do prvih dolazaka tadašnjeg šahovskog prvaka Kasparova u Makarsku na pripreme, u čemu je pomogao i Zlatko Klarić. Kasparov inače svakoga ljeta provodi odmor u Makarskoj.

Gradonačelnik je šahistima uručio prigodne darove uz novčanu nagradu, a mladom je Makaraninu obećao i nabavku prijenosnog računala koje će mu, kao neophodno sredstvo, pomoću u dalnjem šahovskom napredovanju.

makarska logo