12°C weather icon

Prijem za češkog veleposlanika i stručnjake za sigurnost iz grada Ostrave

13.10.2011.

13.10.2011.

U srijedu 12. listopada 2011. gradonačelnik Marko Ožić Bebek sa svojim suradnicima primio je češkog veleposlanika u Hrvatskoj Karla Kühnla. Povod ovom posjetu je gostovanje grupe stručnjaka iz područja sigurnosti u gradu Ostravi koji su tijekom dana s članovima gradskog Vijeća za prevenciju i predstavnicima makarske Policijske postaje razgovarali o iskustvima u prevenciji kriminaliteta, rješavanju prometne problematike, te o prijedlozima buduće suradnje u turističkoj sezoni. Radnu skupinu su činili: pukovnik ing. Martin Hrinko – 1. zamjenik zapovjednika policijske postaje Regije Moravske, pukovnik mr. Tomaš Landsfeld – ravnatelj PP Ostrava, zapovjednik mr. Matek Pražak – zapovjednik za međunarodnu suradnju i natporučnik ing. Aleš Koristka – šef prometne policije Ostrave.
Radnim sastancima je osim članova Vijeća za prevenciju Grada Makarske i predstavnika Policijske postaje Makarska nazočio i Paško Ugrina, voditelj Odjela za prevenciju Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije, koji je održao niz prezentacija sa statističkim podacima koji će poslužiti u daljnjem radu. Gradonačelnik Marko Ožić Bebek pozdravio je nazočne ali i ovu hvalevrijednu inicijativu koja će uvelike utjecati na podizanje osjećaja sigurnosti čeških turista u našem gradu.
Veleposlanik Kühnl je istaknuo svoje zadovoljstvo započetom suradnjom, te naglasio kako češko Veleposlanstvo već neko vrijeme radi na informiranju svojih turista o opasnostima prilikom planinarenja, prometovanja, vremenskih nepogoda (posebice bure) i sl. Upravo stoga, ističe, organiziran je i ovaj radni posjet, koji će već pri povratku radne skupine uroditi plodom.
Gradonačelnik Bebek i veleposlanik Kühnl veliku zahvalu uputili su i inicijatoru ovog gostovanja Zdreneku Honeku - vlasniku agencije Vitkovice tours, koji je čak u ratno vrijeme punio kapacitete u Makarskoj, što uspješno čini i danas.
Gradonačelnik je gostima uručio umjetničke slike s motivima makarske rive, stvorene tijekom makarske Likovne kolonije.


makarska logo