4°C weather icon

Prijem u gradskoj vijećnici: Gradonačelnik Jure Brkan uručio priznanja borcima Mawashija i najavio Pravilnik o stipendiranju uspješnih sportaša

13.12.2017.

Iznimni uspjesi Kickboxing kluba Mawashi već godinama su jedna od konstanti makarskog sporta – iz generacije u generaciju hrvatska, europska i svjetska kickboxing scena znaju za imena makarskih boraca koji u mlađim kategorijama redovito ulaze u završnice i osvajaju medalje na domaćim i međunarodnom natjecanjima. Kao i brojne do sada, i tekuća 2017. godina donijela je niz odličnih rezultata s naglaskom na uspjehe sa Svjetskog seniorskog prvenstva te Europskog prvenstva za kadete i juniore na kojima su najistaknutiji Mawashijevi predstavnici osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje, a sve su to bili razlozi zbog kojih je makarski gradonačelnik Jure Brkan u utorak organizirao prijem za predstavnike kluba – predsjednika Stipana Stanića, trenere Peru Gazilja i Zvonimira Bobana te sjajne mlade sportaše Elu Filipović, Anđelu Stanić, Saru Jelić te Juru Drlju.

Podsjetimo, na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti u sastavu hrvatske kickboxing reprezentacije Jure Drlje osvojio je srebrnu i brončanu medalju u disciplini pointfighting i light contact u kategoriji do 94 kg, Anđela Stanić srebrnu medalju u disciplini pointfighting do 65 kg, Ela Filipović broncu u disciplini light contact +70 kg, dok je najmlađa među njima, Sara Jelić, osvojila zlato porazivši svu konkurenciju kao članica hrvatske reprezentacije u uzrastu mladih kadetkinja na Europskom prvenstvu za kadete i juniore, u disciplini pointfighting do 47 kg.


Uz gradonačelnika Makarske predstavnike pozdravila je i savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport Marina Andačić Krivić, a u svom obraćanju Jure Brkan kazao je da su borci ovog makarskog kluba uzoran primjer svim mladima u našem gradu, ne samo zbog sportskih uspjeha nego i činjenice da uz sve obaveze u sportu stižu biti uzorni učenici i studenti na svojim fakultetima.


– Našem gradu je čast što se svako malo može pohvaliti velikim sportskim uspjesima, ali ovdje se radi i o mladim ljudima koji su ujedno i vrhunski sportaši i izvrsni učenici, iza čega može stajati samo veliki trud, što njih samih, što njihovih roditelja, ali i trenera o čijoj požrtvovnosti ne treba mnogo govoriti. Jer, i Pero Gazilj i Zvone Boban godinama odgajaju naraštaje sportaša čijim se rezultatima mi danas dičimo - kazao je makarski gradonačelnik. Četvero sjajnih mladih boraca zasluženo je danas dobilo i priznanja Grada za sportske uspjehe u ovoj godini, na račun Mawashija bit će uplaćena i prigodna nagrada u iznosu od 4 000 kuna, a članovima i predstavnicima kluba vjerojatno i više od svega toga značit će najava gradonačelnika Brkana o donošenju Pravilniku o stipendiranju uspješnih sportaša u skoroj budućnosti.


– Grad Makarska ima namjeru donijeti Pravilnik o stipendiranju uspješnih sportaša i to ćemo u doglednoj budućnosti sasvim sigurno napraviti. Grad trenutno financira već nekoliko kategorija, od uspješnih studenata, studenata deficitarnih kategorija, studenata iz socijalne kategorije, te studente umjetničkih fakulteta i ja ne vidim razloga da s jednim dobrim pravilnikom ne bi mogli imati i sportske stipendije. To nam je cilj i vjerujem da ćemo kroz ovaj mandat to i ostvariti, a svim makarskim sportašima, pogotovo uspješnima kao što su to ovi mladi borci, bit ćemo potpora uvijek i koliko god možemo – kazao je Jure Brkan.

 

O.Franić
 

makarska logo