4°C weather icon

Prijem kod gradonačelnika: Izudin Husičić danas dao krv 110. put

25.10.2013.

Makarski gradonačelnik Tonći Bilić organizirao je prijem za Izudina Husičića, inače djelatnika gradskog Komunalnog pogona koji je danas 110. put darovao krv. Svečanom prijemu nazočili su i zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić, ravnatelj Crvenog križa Gloryan Grabner te predsjednica Crvenog križa Ana Nikolac. – Žao mi je što ovaj prijem nije upriličen ranije, povodom 100.-og davanja, ali drago mi je da smo mi taj propust ispravili i to baš danas, 25. listopada, na Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Malo tko se može pohvaliti ovom obljetnicom, a o tome što ona znači dovoljno govori činjenica da krv zovemo crvenim zlatom. Čast mi je zato ugostiti nekoga tko je toliko puta darovao ono najvrjednije što može dati, istaknuo je makarski gradonačelnik koji je Husičiću darovao veliki kristalni tanjur s amblemom Grada.  

Husičiću je čestitao i dogradonačelnik Miroslav Družianić dok su Grabner i Nikolac podsjetili na aktivnosti makarskog Crvenog križa u sklopu kojega djeluje i ispostava u Gradcu.
-Želim svima Vama zahvaliti na ovom prijemu i izvijestiti vas da je naš Crveni križ po darivanju krvi jedan od najaktivnijih u Hrvatskoj, a prvi u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Imamo i odličnu suradnju s Odjelom za transfuziju u Splitu, a možemo se pohvaliti i radom naših kolega u Gradcu koji danas slave 20 godina djelovanja, rekla je Nikolac podsjetivši da Crveni križ ove godine slavi čak tri obljetnice: 135 godina postojanja, 60 godina darivanja krvi i 20 godina samostalnosti nacionalnog Crvenog križa.
Inače, Husičić je jedan od trojice Makarana koji su krv dali preko 100 puta: uz Zdenka Gavića i Milivoja Runtića.
Foto IVor

 

makarska logo