15°C weather icon

Prijem gradonačelnika Jure Brkana za rukometaše PPD Zagreba: Maksimalno smo zadovoljni uvjetima koje Makarska pruža za zimske pripreme

15.01.2018.

Europsko rukometno prvenstvo koje je prije nekoliko dana započelo u našoj zemlji ponovo je vratilo navijački duh u sve kutke Hrvatske, tako i u naš grad gdje navijači svakodnevno prate zbivanja na velikom natjecanju koje je naša reprezentacija otvorila s pobjedama protiv Srbije i Islanda. Među brojnim navijačima u Makarskoj proteklih su dana i igrači te stručni stožer PPD Zagreba, višestrukog hrvatskog i europskog rukometnog prvaka, koji u gradu pod Biokovom uživaju u zimskim pripremama, a današnji dan iskoristili su za susret s gradonačelnikom koji je za ugledne sportske goste organizirao prijam u gradskoj vijećnici. Uz igrače i trenera Zdravka Zovka na prijmu su bili prisutni direktor kluba Vedran Šupuković kao i glavni manager te naš proslavljeni rukometaš Božidar Jović, a koje su u ime Grada pozdravili gradonačelnik Jure Brkan i zamjenik Dražen Nemčić. – Nadam se da smo do sada bili dobar domaćin, ali isto tako i da ćemo i ubuduće biti u prilici ugostiti vas tijekom pripremnog razdoblja. Siguran sam da je i među vama koji ste doputovali u Makarsku mnogo reprezentativnog kadra, te da će barem neki od vas biti dio hrvatske rukometne reprezentacije i na nadolazećim velikim europskim i svjetskim natjecanjima – kazao je gradonačelnik Brkan, koji je podsjetio da naš grad trenutno ugošćuje rukometne, nogometne, taekwondo, boks i atletske klubove. To je potvrdio i ravnatelj Joško Kosović najaviši da će zbog zimskih priprema na Gradskom sportskom centru biti živo sve do 15. ožujka.


U razgovoru s rukometašima PPD Zagreba gradonačelnik Jure Brkan najavio je i planove za buduću izgradnju novog sportskog kompleksa na predjelu Platno, kojim bi se Makarska trebala dodatno otvoriti sportskom turizmu te priželjkivanom produženju turističke sezone i na zimsko razdoblje. – PPD Zagreb nije samo najtrofejniji rukometni klub u Hrvatskoj, već se radi o općenito najtrofejnijem domaćem klubu s preko 60 titula u vitrini, što domaćih, a što europskih. Mogu slobodno reći da smo mi maksimalno zadovoljni pruženim uvjetima što najbolje mogu posvjedočiti i sami igrači, a naša je želja da pripomognemo ideji širenja zimskog turizma u Makarskoj na svoj način, da pozovemo tijekom priprema još kakvu jaku europsku ekipu i možda organiziramo i kakav atraktivan prijateljski turnir u ovom razdoblju – uzvratio je direktor PPD Zagreba Damir Šupuković. Nakon službenog dijela uslijedila je i prigodna razmjena darova, a do zajedničke fotografije kojom je zaključen današnji susret razgovaralo se i o očekivanjima vezanima uz plasman hrvatske reprezentacije nakon dvije pobjede na Europskom prvenstvu. – S obzirom kako su naši igrali do sada, to uistinu i sliči na igru za medalju, no treba biti oprezan. Već za vikend se križamo sa skupinom u kojoj su Francuzi, naši veliki sportski suparnici, i tu nas čeka odlučujuća utakmica za polufinale – najavio je Božidar Jović.


O. Franić
 

makarska logo