5°C weather icon

Prezentacija natječaja 13. svibnja u Tučepima: Za mala poljoprivredna gospodarstva daju se bespovratna sredstva do 15.000,00 eura

11.05.2015.

Javna ustanova za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, u suradnji s HZZ-om, organizira prezentacije natječaja iz podmjere 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., a u okviru mjere MO6 Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja.

Natječaj je zanimljiv jer se za razliku od prethodnih natječaja iz mjera 4.1. i 4.2. na njega mogu javljati mala poljoprivredna gospodarstva i dobiti 100% bespovratna sredstva u iznosu do 15.000,00 eura za razvoj svojih poljoprivrednih gospodarstva. Također, procedura prijave je puno jednostavnija nego u slučaju drugih natječaja.

- Ovaj natječaj je zanimljiv za mlade poljoprivrednike i sve one koji imaju status nezaposlenih osoba tako da će JU „RERA“ SD u suradnji s HZZ-om u vremenu od 11. do 25. svibnja organizirati prezentacije spomenutog natječaja u 11 jedinica lokalne samouprave splitsko-dalmatinske županije. Naš cilj je animirati što veći broj potencijalnih korisnika, kako bi u što većoj mjeri u našoj županiji iskoristili raspoloživa bespovratna sredstva, potakli investicije u poljoprivredi i time smanjili broj nezaposlenih. Na radionicama očekujemo i prisustvovanje predstavnika gradskih i općinskih vijeća te resornih upravnih odjela, naglasio je v.d. ravnatelja Jozo Sarač u svom pozivu.

Radionica za područje grada Makarske i općina Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora i Gradac održat će se 13. svibnja 2015. u 11, 00 sati u Tučepima, u prostorijama općinske vijećnice.

makarska logo