6°C weather icon

Prezentacija idejnog rješenja projekta "Žičara Makarska-Biokovo" u četvrtak u hotelu Miramare

06.03.2015.

Grad Makarska organizira prezentaciju idejnog rješenja projekta ''Žičara Makarska - Biokovo'' koja će se održati 12. ožujka (četvrtak) u hotelu Miramare s početkom u 18,00 sati. Riječ je o idejnom rješenju na kojem Povjerenstvo za praćenje izrade dokumentacije za projekt ''Žičara Makarska - Biokovo'', u suradnji s Institutom Arti Future iz Maribora iz Slovenije, radi od rujna 2014. , a koje će ovom prigodom prezentirati predstavnici Instituta.
U uvodnom dijelu prezentacije gradonačelnik Tonći Bilić izvjestit će o svim do sada poduzetim aktivnostima i radnjama, očekivanoj dinamici u daljnjoj proceduri ishođenja potrebne dokumentacije te o utjecaju i važnosti izgradnje žičare na sveukupni razvoj grada Makarske.
Na temu ''Žičare u službi turizma i ekologije'' govorit će poznati hrvatski alpinist i član Povjerenstva za praćenje izrade dokumentacije za projekt ''Žičara Makarska – Biokovo'' Stipe Božić, dok će Jurica Dobrinić, autor Predinvesticijske studije koja je izrađena i usvojena od strane Gradskog vijeća grada Makarske 2011. godine, predstaviti financijsku stranu projekta temeljenu na novim analizama i podacima iz 2015. godine.
Idejno rješenje koje se sastoji od dva dijela, tehničkog i arhitektonskog, predstavit će izrađivači – predstavnici Instituta Arti Future iz Maribora Marko Gal, Srečko Jesenšek i Tomaž Jelovšek, nakon čijeg izlaganja slijedi javna rasprava.

 

PROGRAM
- Uvodna riječ
„Utjecaj i važnost izgradnje Žičare na daljnji razvoj grada Makarske" – Tonći Bilić
- "Razvoj turističke infrastrukture u svrhu jačanja konkurentnosti turizma“ – predstavnik Ministarstva turizma
- "Žičare u službi turizma i ekologije" – Stipe Božić
- Predinvesticijska studija projekta "Žičara Makarska-Biokovo" 2015.: Jurica Dobrinić
- Predstavljanje Idejnog rješenja
Tehnički dio: Marko Gal i Srečko Jesenšek (Institut Arti Future)
Arhitektonski dio: Tomaž Jelovšek (Institut Arti Future)
- Javna rasprava
 

makarska logo