15°C weather icon

Prezentacija EP U20

15.06.2010.

16. lipnja 2010

Grad Makarska je dobio još jednu priliku dokazati se kao izvrstan domaćin velikim sportskim natjecanjima i promovirati imidž sportske destinacije. Jučer (utorak) je u dvorani hotela Osejave prezentirano EP U20 u košarci gdje je grad Makarska uz Crikvenicu i Zadar domaćin prvenstva. Predstavljeni su sustav natjecanja, termini utakmica kao i međunarodni turnir u Makarskoj od 2.-4. srpnja prije samog prvenstva između reprezentacija Hrvatske, Turske, Italije i Grčke koji će od 29. lipnja u Makarskoj bit na pripremama. Na konferenciji za novinare bili su prisutni gradonačelnik grada Makarske dr. Marko Ožić Bebek, predsjednik KK Amfora i član organizacijskog odbora Siniša Letica i stručni tajnih HKS i potpredsjednik organizacijskog odbora Boris Jakimenko.

EP U20 trajat će od 8.-18. srpnja. Prvi dio prvenstva se paralelno održava od 8. do 14. srpnja u Makarskoj i Crikvenici, potom se momčadi sele u Zadar gdje se održavaju finalne utakmice.
Zadani su visoki kriteriji i FIBA od organizatora zahtjeva vrhunsku organizaciju prvenstva od smještaja, prijevoza pa do osiguranja. Očekuje se veliki odaziv medija, sportskih skauta, ali i gostiju, stranih i domaćih, kojima će ovo biti idealna atrakcija i dodatna stavka u ljetnoj ponudi svakog grada.

(Službeni raspored utakmica EP U20 možete vidjeti na ovom linku)

Raspored utakmica
makarska logo