1°C weather icon

Press konferencija gradonačelnika

17.01.2011.

18.1.2011.

Promocija fakulteta i popis stanovništva najvažniji

Redovna press konferencija gradonačelnika održana je jučer u zgradi gradske uprave. Uz gradonačelnika Bebeka na presici su bili dogradonačelnik Ivan Ivanda te pročelnici u gradskoj upravi

Od odluka prvo su predstavljene izmjene u osnivačkom aktu Gradskog sportskog centra. «Zbog izgradnje dvorane potrebno je djelatnost i organizaciju prilagoditi stvarnom stanju. Zbog toga je GSC proširio svoju djelatnost na trgovinu, ugostiteljstvo te uvoz i izvoz», pojasnio je Dražen Kuzmanić. Ova odluka ide na sjednicu Gradskog vijeća gdje se mora usvojiti.
Pročelnik za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić je pojasnio i odluku o promjenama u Pravilniku o socijalnoj skrbi. Promjena se odnosi na izjednačavanje prava djece čiji jedan roditelj ispunjava sve uvjete za pomoć djeci, dok je drugi privremeno prijavljen u Makarskoj. Do sada takva djeca nisu mogla primati pomoć što im se ovim izmjenama omogućava.
Vršitelj dužnosti pročelnika za upravljanje gradskIm prostorom Tonči Vuković izvijestio je o završetku javnog uvida u UPU Glavica na kojemu se predviđa urbanizacija na 3,77 ha.
Također je Vuković izvijestio o UPU Bilaje 1 kojemu je javna rasprava u tijeku i traje do 4. veljače.
Natječaj za prodaju stana na Bilajama je završen. Na raspisani natječaj stigle su dvije ponude. Jedna nije uzeta u razmatranje jer je bila nepotpuna, odnosno ponuđena cijena je bila ispod tražene. Drugu ponuda je prihvaćena jer je Mario Klarić, kome je prodan stan, ponudio cijenu od 810.000 kuna. Na ovu odluku mora suglasnost dati i Gradsko vijeće.
Gradonačelnik je jedriličarskom klubu Bura dao suglasnost na promjenu ugovora o zakupu gradskog poslovnog prostora. Zbog plaćanja dugova i trenera poslovni prostor će Bura moći dati u podnajam.
Zimski karneval ove godine je bogat sadržajima. Sve do početka korizme planirana su različita događanja. Tako je 28. siječnja primopredaja gradskih ključeva, 4. veljače se biraju kralj i kraljica karnevala, 18. veljače je izložba fotografija u Gradskom muzeju, 5. ožujka je Dječji karneval, a 8. ožujka pravi i veliki karneval.
Gradonačelnik Bebek je posebno istaknuo press konferenciju i promociju fakulteta koji bi na jesen trebao svoja vrata otvoriti u Makarskoj. Press konferencija je u dvorani, a prezentacija u našoj srednjoj školi. Nakon toga će se prezentacije nastaviti i u drugim sredinama gdje postoji interes maturanata za upis na ovaj fakultet.
Ivo Ćurković
Foto Smiljan Topić

makarska logo