6°C weather icon

Prekogranična suradnja gradova Makarske i Mostara

16.02.2011.

17.2.2011.

Jučer (16. veljače 2011.) predstavnici Grada Makarske - predstojnica Ureda gradonačelnika Lare Rakušić Ivanković te stručni suradnici Hrvoje Pejić i Lidija Vukadin Vranješ održali su radni sastanak i prezentaciju u Mostaru. U razgovoru sa šeficom mostarske Službe gospodarstva Ivanom Marić i njenim stručnim savjetnicama Mirnom Trčalo i Admirom Čustović razmatralo se pitanje Programa pretpristupnog fonda EU - IPA – prekogranična suradnja s BiH, te im je tim putem upućen poziv za suradnju na projektu.
Plan i program suradnje temeljio bi se na Mjeri 1.1. – Zajednički razvoj turističke ponude, a odnosio bi se na integraciju kulturne baštine u turističke proizvod kroz revitalizaciju i očuvanje kulturne baštine te poticanje kulturne razmjene i događanja.
Na području Makarske, a u sklopu financijske vrijednosti projekta, odvijale bi se sljedeće aktivnosti: manji restauratorski radovi na objektima kulturne baštine poput palače Tonoli, Trgu fra Andrije Kačića Miošića, stepeništu katedrale sv. Marka, mletačkoj česmi i rivi, njihova zaštita nadzornim kamerama, revitalizacija tih objekata kao prepoznatljivih turističkih proizvoda kroz izradu promotivnih brošura, organizaciju promotivnih aktivnosti i sl.
Sve navedeno prihvaćeno je s oduševljenjem od strane novog projektnog partnera, s kojim su dogovorene već sljedeće aktivnosti u cilju apliciranja toga zanimljivog projekta, u kojem je Grad Makarska vodeći partner. Na projektu već neko vrijeme rade stručni suradnici Hrvoje Pejić i Lidija Vukadin Vranješ, koji posjeduju certifikat programa Upravljanje programima i projektima financiranih iz bespovratnih sredstava Europske unije.
O detaljima programa, javnost će na vrijeme biti obaviještena.

makarska logo