24°C weather icon

Predstavnici Grada Makarske i suborci odali počast poginulim pripadnicima PPN ''Kobac''

05.07.2018.

Udruga PPN ‘'Kobac'’, u spomen na poginule i preminule suborce, svake godine na obljetnicu njihove pogibije 5. srpnja odaje počast hrvatskim vitezovima na njihovim vječnim počivalištima.

Braneći hrabro slobodu Hrvatske, pripadnici Postrojbe za posebne namjene ‘Kobac’; Boris Bandić, Markica Roso, Tomislav Skočibušić i Stipe Ursić poginuli su na Južnom bojištu u noći 5. srpnja 1992. Tada je od 16 pripadanika postrojbe ranjeno još deset hrabrih branitelja.
Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća te molitvama i minutom šutnje iskazali su zahvalnost Stipi Ursiću na Gradskom groblju Svetog križa u Makarskoj, a zatim Markici Rosi u Zavojanima, Borisu Bandiću u Ružićima, Tomislavu Skočibušiću u Mesihovini. Uz predstavnike Udruge PPN ‘Kobac’ cvijeće su položili predstavnici Grada Makarske dogradonačelnici Joze Vranješ i Dražen Nemčić.
Pozivajući na minutu šutnje kojom je odana počast hrvatskim vitezovima dogradonačelnik Dražen Nemčić je kazao:  – Čast mi je u ime grada Makarske pozdraviti obitelj i suborce Stipe Ursića, na ovu za tužnu obljetnicu, ali vjerujem ujedno i dan kada se s ponosom sjećate makarskog viteza Stipe Ursića i njegovih suborica koji su u ta, za sve nas nesretna vremena, bez dvojbi otišli boriti se za svoju domovinu, za svoju obitelj. S ponosom odajemo počast hrvatskim vitezovima koji su položili život na oltar domovine i prisjećamo se ovdje Stipine žrtve, ali i žrtve svih onih koji su ranjeni i nestali, svih onih koji nisu danas među nama, a dugujemo im vječnu zahvalu – kazao je dogradonačelnik Dražen Nenmčić.
Predstavnici Udruge PPN ‘Kobac’ i Grada Makarske na Gradskom groblju Sv. Križa položili su vijenac i odali zahvalnost i Damiru Zukiću, pripadniku PPN ''Kobac'' i dugogodišnjem predsjedniku HVIDRA-e koji je preminuo 2016. godine.

J.Glučina

 

 

makarska logo