18°C weather icon

Predstavnici Grada i udruga u kulturi zajedno obišli prostore Merkura 5

11.11.2013.

Inicijativa makarskih kulturnih udruga, koje od Grada traže prostor nekadašnjeg Merkura 5 na korištenje, jutros je urodila još jednim susretom dviju strana – predstavnici udruga zajedno su s pročelnikom Odjela za društvene djelatnosti Draženom Kuzmanićem, te voditeljem Odsjeka za prostorno uređenje i graditeljstvo arhitektom Draganom Srzićem posjetili zgradu na Dugišu te obišli sve tri etaže.
 
– Danas smo se sastali kako bismo zajedno obišli prostor te popričali o mogućnostima njegove podjele. Sastanaka će biti još, a nakon što se saslušaju sva mišljenja krenut će se u izradu određenog plana podjele, kazao je Dražen Kuzmanić, napomenuvši da još uvijek nije donesena odluka koliko će prostora biti dano na korištenje udrugama, kao niti tko bi još osim udruga mogao koristiti prostorije Merkura 5. S druge strane, predstavnici udruga u kulturi na čelu s Davorom Šegotom kazali su da su izuzetno zadovoljni mogućnostima koje im pruža buduće korištenje prostora u ovoj zgradi, a sam Šegota potvrdio je da se kao najbolji izbor u ovom trenutku čini treća etaža, odnosno potkrovlje koje bi, po svemu sudeći, bilo idealno za njihove prohtjeve.
 
- U ovom kraćem razgovoru s gospodinom Srzićem čuli smo nekoliko prijedloga i sada ćemo vidjeti što dalje. Mi smo u inicijativu krenuli s idejom da bi nam prva etaža bila najbolji izbor, međutim to se promijenilo dolaskom u samu zgradu. Zbog osvijetljenosti i topline prostora potkrovlje se čini kao najbolje rješenje, međutim to zahtijeva i neke dodatne investicije. Ono što trebamo čekati je odluka Grada o tome hoće li, i koliko, investirati u sam prostor ili će nam ustupiti prostor uz uvjet da se sami snalazimo, kazao je Šegota.
 
O.Franić / IvoR

makarska logo