23°C weather icon

Predstavljen program: Advent u Makarskoj- BOŽIĆNI GRAD 2019. otvara Nina Badrić

25.11.2019.

Makarski Božićni grad slavi 20. rođendan i kao svaki slavljenik priprema za to najbogatiji i najzabavniji adventski program, u najurešenijem ambijentu, poručili su organizatori manifestacije “Advent u Makarskoj- Božićni grad”, a to su Grad Makarska i Turistička zajednica grada Makarske koji su na zajedničkoj pressici predstavili program događanja u Božićnom gradu i pozvali sve građane i njihove goste u Božićni grad.

 

Advent u Makarskoj, otvara se 30. studenoga u 17 sati programom najmlađih kada je i koncert Nine Badrić, a trajat će sve do 6. siječnja 2020. Kao što smo pisali na Silvestrovo u Božićnom gradu Makarani i njihovi gosti Novu će dočekati s Danijelom Martinović koja obećava iznimno „ludu“ noć.

 

U Božićnom gradu, koji je i ove godine na Osejavi, zakupci kućica obećaju dobru ponudu za gastro užitke, suvenire i ponajprije za zabavu prije svega najmlađih.

 

Predstavljen bogat program događanja

 

- Od 30. studenoga u 17 sati zasvijetlit će svjetla i začuti se zvuci iz Božićnog grada na Osejavi kao i prošle godine na lokaciji koja se po mnogo čemu pokazala dosta dobro. Ono što smo uvidjeli da i nije najbolje nastojali smo ove godine ispraviti. Nadam se da ćemo u mnogo čemu uspjeti za što nama i svima onima koji s nama sudjeluju u organizaciji, a to su prije svega korisnici javno- prometnih površina, klizališta, zakupci kućica, ugostiteljskih i trgovačkih i tu je Grad Makarska i Turistička zajednica.

 

Sam program Božićnoga grada sastoji se od više dijelova. Kućice su ove godine na platou parkirališta, znači da je šuma oslobođena od kućica u odnosu na prošlu godinu i ovaj put svjetlima pretvorena u čarobnu šumu u kojoj će ostati radionica Djeda Božićnjaka. Klizalište kao i prošle godine je na istoj lokaciji još malo ljepše uređeno sa svim popratnim sadržajima koje će biti na samom klizalištu. Tu je ove godine i velika – Čarobna kuća.

 

Božićni grad simbol adventskih događanja

 

Program će se odvijati na dvije pozornice; velikoj i maloj uz veliku kuću, a otvorenu prema cijelom Božićnom gradu. Program počinje 30. 11. programom za najmlađe –„Snježno kraljevstvo“ i klaun Šarenko te svečanim otvaranjem i koncertom Nine Badrić na velikoj pozornici, a potom je i program na maloj pozornici gdje će nastupiti veseli šokci tamburaši i DJ. Zabavno će biti svaki dan s 50 -ak raznovrsnih programa za trajanja manifestacije sve do 6. siječnja 2020. No mi smo se potrudili, a to nam je želja da svi posjetitelji Božićnog grada osjete blagdansko ozračje i čaroliju adventske priče i onda kada nema nikakvih posebnih događanja. Božićni grad je postao simbol za božićna događanja ne samo u Makarskoj nego i druge manifestacije u manjim mjestima – naglasio je Dražen Kuzmanić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti.

 

Makarska ima jedinstven morski advent

 

Hloverka Novak Srzić, direktorica Ureda TZ grada Makarske podsjetila je kako je ovo 20. godišnjica Božićnoga grada: – Ja ovu manifestaciju zovem – Jedinstveni morski advent u Makarskoj, a ta jedinstvenost je u tome mirisu mora. To rijetko koje mjesto ima za advent. Poseban smo naglasak ove godine stavili na kićenje rive, Božićnoga grada, i čarobne šume za naše najmlađe. Program nikada nije bogatiji nego ove godine. Uz koncerte i nastupe naših udruga imat ćemo tombolu za pomoć potrebitima. Dakle, sve će imati naglašen humanitarni karakter. Postavit ćemo veliki ormar gdje građani mogu uz moto dobro je činiti dobro odložiti nešto što bi drugima moglo pomoći, a njima više ne treba. Svi će biti ovog adventa oduševljeni i kićenjem uz cijeli najbogatiji program. Imotski će nam predstaviti svoj Cvit razgovora i svoja vina, Vrgorac dane pršuta i sira, predstavit će se naše udruge; sportske i umjetničke, bit će i božićna veslačka regata, malonogometaši će imati predstavljanje svojim programom. Advent u makarskom Božićnom gradu bit će čaroban i uvjereni smo da će pružiti pravo blagdansko ozračje i našim sugrađanima i gostima – poručili su organizatori manifestacije Advent u Makarskoj – Božićni grad, koja će ukupno stajati oko 850 000 kn. Od toga Grad Makarsku, kako je kazao Dražen Kuzmanić, 700.000 kn uključujući i doček Nove. TZ grada sve vezano za manifestaciju stajat će prema riječima Hloverke Novak Srzić oko 150 000. Atmosferu i događanja u Božićnom gradu kako je rečeno, moći će se pratiti na Instagramu i svim društvenim mrežama.

 

J.Glučina

 

makarska logo