28°C weather icon

Predstava kao poklon za 15. rođendan Savjetovališta Lanterna: 'Kamenje' u srijedu na Ljetnoj pozornici

03.06.2014.

U povodu 15 godina rada Savjetovalište Lanterna je svojim najvjernijim i najbrojnijim korisnicima pripremilo iznenađenje: predstavu 'Kamenje' koju će u srijedu, 4. lipnja, u 19,30 sati na Ljetnoj pozornici izvest Kazalište Mala scena iz Zagreba.

Riječ je o predstavi koja se bavi problemom nasilja mladih i među mladima te otvara pitanja odgovornosti  za nasilničko ponašanje i njegovo sankcioniranje, a namijenjena je mladima od 10 godina naviše. Glavni akteri priče su dva dječaka od 13 i 15 godina koji, bacajući kamenje s nadvožnjaka na cestu kojom jure automobili, prouzroče nesreću i smrt vozača. U sudskom procesu postavlja se pitanje krivnje i kazne, ali i odgovornosti za taj događaj. Jesu li dječaci krivi ili nisu i, ako jesu, kako ih kazniti? Tko je odgovoran za mladenačko nasilničko ponašanje i nesreće koje prate takvo ponašanje? Predstava otvara pitanja i pokušava probuditi svijest o društvenoj odgovornosti kazališta za mladu publiku.            
Tekst je prevela Maja Oršić Magdić, scenografiju osmislila Dinka Jeričević, kostime Hana Letica, originalnu glazbu za predstavu skladali su Ivanka Mazurkijević i Stanislav Kovačić, a producentica je Vitomira Lončar.

makarska logo