3°C weather icon

Predsjednik dr. Ivo Josipović posjetio Grad Makarsku

12.08.2013.

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović svoj kratki odmor u rodnom kraju, iskoristio je za posjet Makarskoj, gdje se sastao s gradonačelnikom Tonćijem Bilićem, njegovim zamjenicima Lori Veličković i Mirom Družijanićem, te članovima Gradskog vijeća. Predsjednik je došao u pratnji savjetnika za obranu Zlatka Gareljića te savjetnice za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice Ankicom Marinović, te je u zgradi Grada održan sastanak na temu aktualnog stanja u Makarskoj, turističke sezone te prvih tjedana mandata i planova nove gradske vlasti. Gradonačelnik Bilić uručio je predsjedniku umjetničku sliku, rad akademske slikarice Sanje Srzić, te prigodne poklone Urliću, Staničiću i Mendešu u znak sjećanja na ovaj posjet Makarskoj. Darivanju predsjednika pridružio se i zamjenik Miro Družijanić poklonivši mu CD sa skladbama s Festivala klapa uz gitare i mandoline, te likovni rad „Makarska priča“ Dese Marijete.
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je pukovnika Antu Tončija Mendeša, ratnog zapovjednika 156. brigade, Redom Bana Jelačića. Red bana Jelačića dodjeljuje se dužnosnicima, časnicima i zapovjednicima postrojbi za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske. Svečanom trenutku nazočili su i drugi bivši zapovjednici brigade koja je dala veliki obol u Domovinskom ratu, viceadmiral Ante Urlić te komodor Marileo Staničić.
Nakon prijema kod makarskog gradonačelnika predsjednik Josipović posjetio je makarsku zvjezdarnicu, a u večernjim satima pridružio se pučkoj fešti Noć Velikog Brda.
 
 

makarska logo