15°C weather icon

Pozivnica Gradske knjižnice za „Noć knjige 2016“ koja će se održati u petak 22. travnja

18.04.2016.

Dragi prijatelji i korisnici Knjižnice!

Naš makarski hram knjige puni ove godine već stotinu ljeta postojanja. Nadamo se da ćemo ovu veliku feštu dostojno i svečano proslaviti na jesen, u našem ovom prostoru. O tome ste vjerojatno već nešto i načuli.
Kako ovaj okrugli jubilej stare Gospođe Knjižnice ne bi prošao bez bar jedne improvizirane zdravice, pozivamo Vas na druženje u dvorani Glazbene škole, u Noći knjige, 22. travnja 2016. (petak). Naš gost Ivica Ivanišević promovirat će poučno zabavni vodič « Split za početnike» koji je nastao zajedničkim snagama njega i Renata Baretića. Štivo za kojim vapi svaki naš grad, svakako će vas zainteresirati i zabaviti.

Te večeri ćemo govoriti i o sjećanjima na našu Staru Knjižnicu i o svemu što nam je nudila; i dosadnu lektiru, ali i pravu zabavu u vremenu kad je knjiga zamjenjivala video igrice i moderne aplikacije. Svi smo za Slavljenicu bili vezani ovako ili onako, na različite načine. Podijelit ćemo sjećanja, prisjetiti se mirisa požutjelih stranica i bivših knjižničara. Stoga, nemojte zaobići ovaj poziv. Očekujemo to od Vas i kao Vaša Knjižnica i kao prijatelji dobre knjige. U vremenu kad tradicionalne vrijednosti gube bitku pred uniformiranim informatičkim dobom, dajte svoj prilog tradiciji.
Očekujemo da dolazak nećete zaobići. Nazdravimo zajedno, 22. travnja 2016. (petak) u sklopu obilježavanja Noći knjige, stogodišnjoj Makarki, Gospođi Knjižnici. Otmjenu damu nepristojno je odbiti.

Pored ovog programa za odrasle, Knjižnica prethodnog dana (čet., 21. 04.2016.) u suradnji sa Dječjim vrtićem Biokovsko zvonce, organizira predavanje za roditelje na temu «Važnost čitanja s djecom» u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka u 18:00 sati.
Veselimo se Vašem dolasku!- poručuju iz Gradske knjižnice
 

makarska logo