7°C weather icon

Poziv za prezentaciju programa "Naš doprinos zajednici"

01.04.2013.

2.4.2013.


Poziv za prezentaciju programa "Naš doprinos zajednici" – financijska podrška građanskim inicijativama

U organizaciji Zaklade „Kajo Dadić“ i Lokalne akcijske grupe „Adrion“ u ponedjeljak 08. travnja 2013. u prostorijama zgrade Grada Makarske (soba 26) u 11,00 sati održat će se prezentacija programa "Naš doprinos zajednici", kada ćemo sve zainteresirane upoznati s uvjetima natječaja i mogućnosti prijave.

Naime, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva zaključila je sa Zakladom "Kajo Dadić" dana 30. prosinca 2008. godine Sporazum o partnerstvu u programu decentralizacije financijskih podrški za programsko područje „Naš doprinos zajednici“. Program se provodi u četiri dalmatinske županije (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) pružanjem financijske podrške organizacijama/institucijama iznosa do max. 15.000,00 kn (sufinanciranje 75% vrijednosti građanske inicijative) za najviše 15 odobrenih građanskih inicijativa godišnje.

Temeljem tog Sporazuma Zaklada "Kajo Dadić" u ožujku je raspisala natječaj za dodjelu financijskih podrški građanskim inicijativama koje se provode u lokalnim zajednicama, s rokom prijave kontinuirano do 31. listopada 2013.

Organizacije koje se mogu javiti na ovaj natječaj moraju imati sjedište osnovne organizacije na području navedenih županija.

Mogućnost prijave imaju organizacije civilnog društva kao što su udruge građana, zaklade ukoliko nisu javne, dječji vrtići, škole i domovi u državnom vlasništvu, te mjesni odbori.

Sve koji nisu u mogućnosti doći upućujemo na Internet stranicu Zaklade: www.zaklada-dadic.hr na kojoj je od 15. ožujka 2013. aktivan objavljeni natječaj i pripadajuća dokumentacija.makarska logo