11°C weather icon

Poziv na izlazak na izbore osoba s invaliditetom

19.05.2014.

Povodom nadolazećih izbora za Europski parlament(25.svibnja) i izbora za Vijeća mjesnih odbora grada Makarske(8.lipnja) Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Makarske uputilo je javni poziv na izlazak na izbore u kojem stoji:

 U svibnju obilježavamo dva važna datuma za osobe sa invaliditetom ( 5. svibnja - Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom, te 21. svibnja - Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti) kojima se nastoji skrenuti pažnja na poteškoće kojima se osobe s invaliditetom susreću.
No neovisno o tim datumima, u svim fazama života potrebno je razumijevanje i prihvaćanje osoba s invaliditetom, pa će u tom cilju i Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Makarske nastojati pomoći u senzibiliziranju javnosti i rješavanju konkretnih problema s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu.
Osobito je važno da upravo osobe s invaliditetom uzmu stvari u svoje ruke, te na predstojećim izborima za Europski parlament 25. svibnja 2014., te na izborima za Vijeća mjesnih odbora grada Makarske 8. lipnja 2014., izaberu one predstavnike koji će ih najbolje zastupati.
Danas se u Europskom parlamentu donosi više o 50 % zakona koji izravno i neizravno utječu na zakonodavstvo RH, pa i ono vezano za socijalna i druga prava osoba s invaliditetom, dok putem mjesnih odbora građani mogu neposredno najviše utjecati na uređenje komunalne infrastrukture, igrališta, uklanjanje nereda, kao i stvaranje inicijativa za kulturne i ekološke akcije.
Stoga, u ime Povjerenstva za osobe s invaliditetom i svoje osobno, pozivam sve osobe sa invaliditetom, članove njihovih obitelji, prijatelje, i na koncu sve građane grada Makarske da izađu na izbora za Europski parlament 25. svibnja, te Vijeća mjesnih odbora grada Makarske 8.lipnja, stoji u pozivu kojega potpisuje Gordana Muhtić, dipl.iur.,  predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Makarske.
 
 
 

 

makarska logo