20°C weather icon

Poziv gradonačelnika: Sudjelujete u eko akcijama čišćenja okoliša i podmorja 4. i 11. svibnja

05.04.2019.

Gradonačelnik Grada Makarske Jure Brkan pozvao je građane, udruge i organizacije na sudjelovanje u velikoj ekološkoj kampanji koja će se u Makarskoj ove godine održati 4. i 11. svibnja u sklopu međunarodnih ekoloških akcija World Cleanup.

-Zadovoljstvo nam je pozvati vas na sudjelovanje u velikoj ekološkoj kampanji koja će se u Makarskoj ove godine održati 4. i 11. svibnja u sklopu međunarodnih ekoloških akcija World Cleanup.

Naime, 4. svibnja 2019. održat će se najveća ekološka akcija čišćenja okoliša na poluotocima Osejavi i Sv. Petru u sklopu "Let's do it World!" nacionalne akcije "Zelena čistka", a 11. svibnja čišćenje podmorja u sklopu ''Let's clean Europe!'' nacionalne akcije ''Crveni križ u plavom okviru'', kojima se naš grad s ponosom pridružuje. Za sudjelovanje u ekološkoj kampanji možete se prijaviti u prostorijama Crvenog križa grada Makarske (Kačićev trg 11., Makarska), na tel. 612-258 ili putem e-mail adrese: ckmakarska@gmail.com.

Akcija čišćenja divljih odlagališta otpada dio je globalne akcije World Cleanup koja okuplja aktivne građane i organizacije u stotinjak zemalja među kojima je i Hrvatska. Jedan od glavnih ciljeva akcije je podizanje svijesti o održivom razvoju, stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog dobra sviju.

 

Makarska u ovom projektu uspješno sudjeluje već osmu godinu zaredom, a na naše zadovoljstvo, broj volontera je iz godine u godinu sve veći. Jednako tako raste i broj organizacija i institucija koje se, uz Grad Makarsku, uključuju u različite kampanje čiji je primarni cilj buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom.

 

Sa željom da nas ove godine bude još više, pozivam vas da se odazovete najavljenim akcijama i budete dio ove velike ekološke kampanje, stoji u pozivu gradonačelnika Jure Brkana.

 

makarska logo