17°C weather icon

Poziv: Glavno je da se klajmba

25.09.2011.

26.9.2011.

Poziv na penjački skup GLAVNO JE DA SE KLAJMBA koji će se održati od 7. do 9. listopada 2011. na Biokovu.

Skup Glavno je da se klajmba održat će se u sjećanje na Tonija Rosu i Igora Skendera, alpiniste koji su smrtno stradali 16.3.2011. u sjevernoj stijeni Les Droites, Francuska. Kao partneri koji su često penjali u istom navezu a istovremeno članovi Ekstrema, Velebita i Željezničara, Igor i Toni zadužili su svoje matične klubove da organiziraju ovaj skup čiji je cilj okupiti što veći broj penjača u penjanju i druženju.

Planira se skromna ali dostatna logistika. Skup će se održati na lokaciji Smokvina-Bast(sportsko penjalište Bast-Smokvina, penjački vodič Croatia, Boris Čujić 2009.) koja se nalazi u sklopu Parka prirode Bikovo. Za ovu priliku biti će dozvoljeno spavanje u šatorima i bivakiranje u Parku. Mogu se očekivati jutarnji čaj i kava, u petak se kuha grah a u subotu su srdele na gradele. Zbog ograničenog kapaciteta obližnjeg izvora, potrebno je ponijeti dovoljno vode za osobne potrebe. Sudionicima se preporučuje da ponesu vlastiti pribor i posudu za jelo te dovoljno hrane. U duhu pozitivnog odnosa prema okolišu očekuje se da će svi sudionici zbrinuti vlastiti otpad.

U sklopu skupa održat će se predavanje Igora Čorka o njegovim vrhunskim usponima u Dolomitima, održat će se skup alpinista u organizaciji Komisije za alpinizam HPS-a, postavit će se spomen ploča. Biti će to prilika i za otvorenje novog penjališta u Makarskoj te za akciju čišćenja Smokvine.

Skup organiziraju SAK Ekstrem, AO PDS Velebit i AO HPD Željezničar u suradnji s Komisijom za alpinizam HPS-a, uz nesebičnu podršku pojedinaca.

Okupljanje je u petak 7. listopada od 16h na lokaciji Smokvina-Bast.

Raspored
Petak - Okupljanje sudionika, početak skupa, večera
Subota ujutro - penjanje, otvaranje novog penjališta u Makarskoj,
Subota navečer - predavanje Igora Čorka, skup alpinista, večera
Nedjelja - penjanje, akcija čišćenja Smokvine, kraj skupa

Sudjelovanje na skupu je besplatno uz obaveznu prijavu na email adresu glavno.je.da.se.klajmba@gmail.com u kojoj je potrebno navesti:
- Ime i prezime
- Klub/Odsjek (ukoliko ste član)
- Grad
- Mobitel
- Vrijeme dolaska
- Vrijeme odlaska
- Penjački planovi/želje

Prijava je nužna zbog sigurnosti sudionika i obaveza prema PP Biokovo.

Za sve dodatne informacije javite se na milasvegas@gmail.com ili na telefon 0911144274 (krešimir)
makarska logo