28°C weather icon

Potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom u Makarskoj

01.04.2020.

Danas je Gradu Makarskoj i Stožeru civilne zaštite Grada Makarske službeno potvrđen i prvi slučaj zaraze korona virusom na našem području. Riječ je o osobi koja se odmah prvi pojavljivanju prvih simptoma povukla u samoizolaciju, a nakon obavještavanja poslodavca u samoizolaciji su i zaposlenici tvrtke u kojoj radi a s kojima je zaraženi bio u kontaktu. Osoba se osjeća dobro, nema nikakvih težih simptoma te se nadamo da ga čeka brz oporavak.

 

Ovim putem želimo apelirati na sve građane Makarske da ne stvaraju paniku, već da i dalje slijede upute nacionalnog stožera civilne zaštite i ne izlaze i svojih domova osim u krajnjoj nuždi. Također, molimo građane da najozbiljnije shvate mjere socijalnog distanciranja i da u slučaju pojave blagih simptoma poput kašlja ili glavobolje ne idu u Dom zdravlja već da obavijeste svog obiteljskog liječnika koji će imati daljnje upute.

 

Dragi sugrađani, još jednom vas molimo da najozbiljinije shvatite sve upute nacionalnog stožera civilne zaštite jer jedino odgovorno ponašanje svakog pojedinca može nas, bez težih posljedicama, dovesti do izlaza iz ove teške situacije.

 

Budite odgovorni, ostanite doma.

 

Stožer civilne zaštite Grada Makarske

makarska logo