31°C weather icon

Potpisana Povelja prijateljstva između braniteljskih udruga, 122. brigade HV-a - Đakovo i 156. brigade HV-a Makarska -Vrgorac

19.09.2016.

U gradu Đakovu u petak, 16. rujna, Udruga veterana 122. brigade Hrvatske vojske - Đakovo i 156. brigada Hrvatske vojske - Makarska-Vrgorac potpisali su Povelju prijateljstva između braniteljskih udruga za trajno prijateljstvo i suradnju udruga i gradova. U ime Udruge veterana 122. brigade HV-a Povelju je potpisao je predsjednik Zvonimir Berc, a u ime Udruge veterana 156. brigade HV-a predsjednik Ante Tonći Mendeš. Činu potpisivanja prisustvovali su i supotpisnici Povelje gradonačelnik Grada Makarske Tonći Bilić i gradonačelnik Grada Đakova Zoran Vinković.

Drago mi je da se dugogodišnja suradnja Makarske i Đakova učvršćuje preko naših braniteljskih udruga i nadam se da će se u vrlo skoroj budućnosti proširiti i među našim gospodarstvenicima. Ovim činom još jednom se potvrđuje dignitet svih hrvatskih branitelja pa tako i pripadnika 122. i 156. Brigade Hrvatske vojske, istaknuo je prilikom potpisivanja Povelje gradonačelnik Tonći Bilić.

Potpisivanjem Povelje prijateljstva proširena je suradnja  udruga dvaju gradova koja je započela prije nešto više od 30 godina, čemu je prethodilo prijateljstvo vatrogasnih društava iz Đakova i Makarske.

makarska logo