13°C weather icon

Potpisan sporazum o prijateljstvu s Općinom Stari Grad Sarajevo: Cilj kulturna, sportska i ekonomska suradnja

08.05.2015.

Nakon Vukovara, gradonačelnk Tonći Bilić i gradski vijećnik Zlatko Lalić 4. i 5. svibnja bili su u posjetu Sarajevu gdje je, u skopu proslave Dana općine Stari Grad Sarajevo, potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji između gradonačelnika Tonća Bilića i načelnika Ibrahima Hadžibajrića.
Naglasivši kako Sarajlije tradicionalno ljetuju u Makarskoj i da je Makarska tijekom ljeta 'Sarajevo u malom', načelnik Ibrahim Hadžibajrić je istaknuo kako se nada da će se ovim Sporazumom još više pojačati međusobne veze s Makarskom.
- Namjera nam je pokušati zajedno pristupiti ISPA fondovima, te tim sredstvima olakšati tešku ekonomsku situaciju u Sarajevu, BiH, a i našoj općini- kazao je Hadžibajrić. Podsjetivši od kada sežu prijateljske veze dvaju gradova, gradonačelnik Makarske Tonći Bilić dodao je kako se spomenuta suradnja, osim na sportskom i kulturnom polju treba razvijati i kroz ekonomske odnose imajući na umu da je BiH nadomak ulaska u Europsku uniju.
- Mi smo taj put prošli, i pokušat ćemo vam pomoći koliko možemo da izbjegnete probleme koje smo mi imali- kazao je Bilić.
Potpisivanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji Makarske i Starog Grada prisustvovao je i ambasador Republike Hrvatske u BiH, nj.e. Ivan del Vechio, koji je također izrazio spremnost Hrvatske da svojim iskustvom pomogne BiH da što prije uđe u EU.
- Hrvatska želi BIH kao stabilnu, samostalnu i europski orijentiranu državu, i želi vas što prije vidjeti u EU. Vi znate da mi vrlo snažno radimo na tome, i na bazi hrvatske inicijative otvoren je cijeli ovaj novi pristup za BIH- rekao je ambasador.

makarska logo