21°C weather icon

Potpisan Sporazum o financiranju sportske dvorane s bazenom u Makarskoj

04.05.2009.

6.5.09.

Dana 6. svibnja 2009. u zgradi Gradskog poglavarstva Grada Makarske potpisan je Sporazum o financiranju dovršetka višenamjenske sportske dvorane s bazenom u Makarskoj između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Grada Makarske. Sporazuma su potpisali ministar Petar Čobanković i gradonačelnik Marko Ožić Bebek, u nazočnosti svojih najbližih suradnika. Gradonačelnik Marko Ožić Bebek je, nakon pozdrava i dobrodošlice, gostima istaknuoo važnost financijske pomoći trenutno najvećoj gradskoj investiciji u visini od 81 milijun kuna koje će Grad Makarska, putem kredita u HPB-u i HBOR-u, vraćati iz vlastitih sredstava.
Ministar Čobanković je izrazio zadovoljstvo što su ministarstva uspjela iznaći mogućnost za sufinanciranje sportske dvorane i bazena, pogotovo iz razloga što je Grad Makarska jedini grad u Hrvatskoj koji je sportsku dvoranu financirao iz vlastitog proračuna.


Sufinanciranje je dogovoreno na način da će tijekom 2009. i 2010. godine Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financirati troškove u iznosu od 4.000.000 kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva u iznosu od 3.000.000 kuna te da će ta sredstva planirati i osigurati u okviru svojih razdjela Državnog proračuna, a preostala sredstva planirat će i osigurati u svom proračunu Grad Makarska.Ministar Čobanković također je istaknuo kako se nada da će u budućnosti iznaći načina za neke dugoročnije mjere za vraćanje kredita. Napomenuo je i pomoć Ministarstva pri realizaciji projekta vodoopskrbnog sustava koji će opskrbljivati vodom mjesta Makar, Puharići i Veliko Brdo, u iznosu od 2.900.000 kuna.
Nakon potpisivanja ugovora ministar je obišao sportsku dvoranu i bazen te Gradsko groblje Svetog križa.

makarska logo