4°C weather icon

Posljednji vikend programa Grad bez kina u Makarskoj

19.04.2016.

Nakon dječjih filmova i filmskih klasika, posljednji vikend programa Grad bez kina udruge Dokuma će biti u znaku aktualnih dugometražnih dokumentaraca iz produkcije Factuma.

Kao posebni uvod programu, u petak će se prikazati kratki film iz Dokumine produkcije ''Britanci u Makarskoj'', koji će se uz ''Posljednje galebove'' istovremeno prikazati u Kinu Europa u Zagrebu u sklopu festivala 25. Dani hrvatskog filma. Nakon njega slijedi ''Dum spiro spero'', autobiografski film i redateljski prvijenac kultnog književnika Pere Kvesića, prikladno odabranog za obilježavanje Noći knjige.

Subota označava jubilarni stoti film koji će Dokuma prikazati u Makarskoj, a radi se o ''Generaciji '68'', najnovijem filmu Nenada Puhovskog, velikana hrvatskog dokumentarizma te redovitog sudionika DokuMA Film Festivala, koji vješto isprepliće osobnu priču s onom o neredima '68 te naslovnoj generaciji prijatelja poput Slavenke Drakulić, Rajka Grlića i Jagode Kaloper koji sudjeluju u filmu. Poseban draž ''Generaciji '68'' daje i sjajna glazba Darka Rundeka u izvedbi Rundek Cargo Trija.

Ulaz na sve projekcije je besplatan a program Grad bez kina se održava uz pokroviteljstvo Grada Makarske te partnerstvo Hrvatskog filmskog saveza, Hrvatskog državnog arhiva te Factuma.

RASPORED:

PETAK, 22.travnja, 20:30, Vatrogasni dom
''Britanci u Makarskoj'' (R: Ivan Čojbašić, 2015)
''Dum spiro spero'' (R: Pero Kvesić, 2016)

SUBOTA, 23.travnja, 20:30, Vatrogasni dom
''Generacija '68'' (R: Nenad Puhovski, 2016)
 

makarska logo