19°C weather icon

Posljedice nevremena u Makarskoj: Bura čupala stabla,, crijepove s krovova, oborena i dizalica na gradilištu hotela na Biloševcu

06.02.2020.

Orkanska bura koja je tijekom protekle noći dosezala udare i do 185 km na sat ostavila je veliki nered na prometnicima, javno-prometnim površinama i gradilištima. Srećom, ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta uglavnom se odnosi na polomljena stabla i oštećenja na krovovima. Prema informacijama Gradskog centra Osejava, zbog crijepova koji su uslijed orkanskih udara vjetra završili na ulici promet je od jučer poslijepodne pa sve do jutarnjih sati bio zatvoren u Ulici don Mihovila Pavlinovića, a polomljena stabla i prometni znakovi u manjoj su mjeri usporavali promet i u drugim dijelovima grada. O žestini udara makarske bure dovoljno govori činjenica da je oborena i dizalica na gradilištu hotela Romana na Biloševcu.

 

Sve žurne službe su na terenu i rade svoj posao, a grad je zajedno s njima danas obišao i gradonačelnik Jure Brkan potvrdivši da bura ipak nije uzrokovala veće materijalne štete te da komunalno redarstvo zajedno sa žurnim službama radi sve kako bi se posljedice bure, koja će već tijekom današnjeg jutra bila u znatnom opadanju, što prije sanirale.

 

Podsjetimo, na biokovskom vrhu Sveti Jure, /1762 m/ , prema podacima tamošnje automatske meteorološke postaje, zabilježeni su naleti bure od 240 km/h, temperatura od  8 stupnjeva uz osjet hladnoće čak 21.

 

 

makarska logo