3°C weather icon

Posjet slovačkog diplomata

10.09.2009.

11.9.09.

Slovaci zadovoljni prijemom

Hrvatska je sigurna zemlja

Makarski dogradonačelnici Ivan Ivanda i Ante Novak su 10. rujna (četvrtak) primili Petera Ilčika, zaposlenika u slovačkom Ministarstvu vanjskih poslova koji je preko ljeta radio u Konzulatu u Splitu kao pomoć za slovačke turiste.
Ilčik je svojim radom pokrivao i makarsko područje. «Vrlo smo zadovoljni suradnjom s turističkim djelatnicima, a pogotovo s policijom na području koje sam pokrivao. Mi smo pružali pomoć turistima koji su imali problema iz različitih razloga. Mogu reći da je Hrvatska sigurna zemlja i da se slovački turist ovdje osjeća dobrodošlim. Koliko znam, u Makarskoj su turizam otkrili Česi i Slovaci, a ja sam osobno na Makarskoj rivijeri ljetovao četiri puta, a u Hrvatskoj čak 20 puta.»
Dogradonačelnik Ivanda se zahvalio gostu na posjetu i naglasio:«Slovaci su odavno prepoznali Makarsku kao turističko odredište i ove godine ih je 6800 bilo na odmoru. Oni su dobrodošli gosti.»
Peter Ilčik je odgovorio i na nekoliko novinarskih upita istaknuvši kako je čista priroda ta koja najviše privlači Slovake. Za cijene je ustvrdio kako su nešto više nego u Slovačkoj, ali ne toliko da bi se odustalo od dolaska. Kao najvažniji razlog dolazaka Slovaka u Makarsku, naveo je dobar osjećaj koji im daje za pravo vrijeme provoditi na Makarskoj rivijeri.
Na kraju sastanka dogradonačelnik Ivanda je Ilčiku darovao kristalnu vazu i monografiju o Makarskoj kao uspomenu na ovaj boravak.

Ivo Ćurković
Foto Smiljan Topić


makarska logo