9°C weather icon

Pojašnjenje vezano za isplatu božićnica umirovljenicima koji primaju i hrvatsku i inozemnu mirovinu

12.12.2015.

Nakon što je priopćenje o isplati božićnica makarskim umirovljenicima objavljeno na internet stranici Grada Makarske i pojedinim portalima, dio građana obratio nam se tražeći pojašnjenje vezano za dio zaključka u kojem stoji da će pravo na poklon - bonove moći ostvariti'umirovljenici čiji ukupni mjesečni iznos svih mirovina ne prelazi 3.000,00 kuna'.

Kako bismo izbjegli dodatna pitanja i eventualne neugodnosti u vrijeme podjele poklon - bonova, želimo istaknuti sljedeće:


Grad Makarska ove je godine od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, uz popis umirovljenika koji su mirovine ostvarili u Hrvatskoj, zatražio i popis umirovljenika s područja grada koji uz hrvatske primaju i inozemne mirovine.

Dio zaključka u kojem se spominje 'ukupni mjesečni iznos svih mirovina' odnosi se upravo na potonju kategoriju umirovljenika tj. one koji primaju i hrvatsku i inozemnu mirovinu.

Zbog svega navedenog ističemo kako ce pravo na poklon - bon ostvariti i umirovljenici koji primaju dvije mirovine, ali ako njihov ukupan mjesečni iznos ne prelazi 3.000,00 kuna, što će potvrditi predočenjem izvadka posljednjih mirovina ostvarenih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Isto tako, umirovljenici koji primaju dvije mirovine, iz Hrvatske i inozemstva, a njihov ukupan mjesečni iznos prelazi 3.000,00 kuna, pravo na poklon - bon neće moći ostvariti.

 

makarska logo