13°C weather icon

Podjela završnih svjedodžbi u OŠ Stjepana Ivičevića

28.06.2012.

29.6.2012.

U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića 105 učenika osmih razreda primilo završnu svjedodžbu, petero nagrađeno za odličan uspjeh tijekom svih godina školovanja!


Prigodom podjele svjedodžbi o završenom osnovnoškolskom obrazovanju u OŠ Stjepana Ivičevića 28. lipnja učenicima su čestitali ravnatelj Nikola Andačić i dogradonačelnik Makarske Ivan Ivanda, zaželjevši im da upišu željeno zanimanje


Naučena slova i brojke u prvom razredu osnovne škole, i sva ona znanja stečena do njezina završetka, temelj su za nastavak srednje škole. Rastanak od tih važnih osam godina života koji oblikuju djecu učenici Osnovne škole Stjepana Ivičevića sjećat će se i po završnoj svečanosti 28. lipnja u predvorju Škole na kojoj je njih 105 dobilo svjedodžbu o završenom osmom razredu.
Čestitke je ravnatelj Nikola Andačić uputio svim učenicima, ali posebnu je pohvalu izrekao i knjige na dar uručio učenicima koje je Učiteljsko vijeće nagradilo za uspjeh 5,0 za sve godine školovanja i k tome uzorno vladanje. Nagrađeni su učenici Mihovila Ivanda, Đina Nola, učenice 8.a (razrednica Ida Vuletić); Ana Lalić, Ante Mladinov, Mario Vekić, učenici 8.b (razrednica Dragica Ivanda). Od svojih učenika - „malih maturanata“ - oprostili su se njihovi razrednici Ida Vuletić (8.a), Dragica Ivanda (8.b), Ljubo Šarić (8.c) i Davorka Soče (8.d). Učenike je ravnatelj Andačić posavjetovao da u srednjoj školi odmah prionu knjizi, jer pred njima su novi i teži izazovi, a prvi dojam je uvijek najvažniji u očima nastavnika.
Svečanosti u OŠ Stjepana Ivičevića nazočan je bio dogradonačelnik Makarske Ivan Ivanda. Čestitao je svim učenicima na uspjehu, posebno nagrađenima i onima koji su predstavljali školu na natjecanjima, kao i Školi što se na tako lijep način oprašta od još jedne generacije osnovnoškolaca. – Nema uspjeha bez truda, neka vam dosadašnji rezultati budu poticaj u daljnjem školovanju. Svaki posao je jednako vrijedan, nije bitno što se radi već da se to čini na najbolji način - poručio je dogradonačelnik Ivanda.
Inače, u ovoj generaciji osmaša pohvaljeno je 17 učenika, odličnih je 44, vrlo dobih 42, a dobrih 19.
Tijekom programa koji su osmislili Dragica Ivanda i Obrad Ilijašević učenici su glazbom, pjesmom i recitacijom stihova dali umjetnički pečat priredbi, na kojoj su im uz svjedodžbe uručeni „godišnjaci“ na CD-u, a iza čega stoji trud učenika zajedno s nastavnicima informatike Maricom Gržić, Vojom Ribičićem, Petrom Pervanom i Suzanom Burić. Već sada i uvijek kada zažele moći će se slikom i riječju vratiti u osnovnoškolske klupe.
Piše Jasna Morović
Foto Željko Kovačić


makarska logo