9°C weather icon

Počinje Zeleni mjesec: 29. ožujka akcija čišćenja na Sv. Petru

21.03.2014.

Na današnjoj konferenciji za novinare Zelenog tima predstavljen je projekt Zeleni mjesec koji započinje 29. ožujka uključivanjem u globalnu akciju 'Sat zemlje' i gašenjem javne rasvjete, a završava velikom ekološkom akcijom Zelena čistka 26. travnja. Uz koordinatora Zelene čistke za Makarsku Gloryana Grabnera, konferenciji su nazočili i drugi članovi tima: Martina Paunović (Građanska inicijativa Ruke za bolju Makarsku), Bojan Mileta(Grad Makarska), Stela Vela(Javna ustanova Park prirode Biokovo) i Ivona Ćirak( udruga Umijeće življenja).

Najavljujući ovogodišnje aktivnosti u sklopu Zelenog mjeseca, Grabner je pozvao sve građane i organizacije da se uključe u planirane akcije, ali i sami organiziraju uređenje svojeg okoliša, ulice, dvorišta ili kvarta.

-Prva akcija čišćenja održat će se već 29. ožujka  i to na Sv. Petru od 8 do 11 sati. Očekujemo uključivanje brojnih volontera, a među onima koji su se već prijavili su Veslački klub Biokovo, služba Spašavanja na moru, volonteri Crvenog križa i udruga Umijeće življenja.  Grad će nam ove godine sponzorirati i vodu, Vodovod rukavice, a hotel Biokovo marendu za sve volontere.  Istog dana u večernjom satima, povodom globalne akcije Sat Zemlje, planirano je gašenje javne rasvjete od 20,30 do 21,30 sati i to u Makarskoj i svim općinama Makarskog primorja, naglasio je Grabner.
Kako je najavljeno, u sklopu projekta Zeleni mjesec planiran je i okrugli stol u organizaciji Građanske inicijative Ruke za bolju Makarsku na temu 'Osnove gospodarenja zelenom arhitekturom'.  Skup će se održati 8. travnja u zgradi Grada( soba 26) s početkom u 10 sati, a predavač i moderator će biti Ivan Šimić. Za 22. travnja planirano je predavanje na temu 'Razvrstavanje otpada' koje će, u dvorani Glazbene škole s početkom u 19 sati, održati Josip Paunović. Zeleni mjesec završava velikom ekološkom akcijom čišćenja Osejave 26. travnja od 8 do 11 sati.
 

 

makarska logo