27°C weather icon

Počeo s radom makarski Baywatch: Za sigurnost na plaži brine 11 spasioca

16.06.2019.

U subotu 15. lipnja bio je prvi radni dan makarske Baywatch službe koja je organizirana u okviru makarskog Crvenog križa.

Prije nego li je 11 spasioca zauzelo pet tornjeva s kojih će promatrati i u slučaju intervencije djelovati s pet osmatračnica posjetio ih je zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić u društvu Gloryana Grabnera, ravnatelja makarskog Crvenog križa.

Nemčić im je zaželio uspjeh u radu na način da što više djeluju preventivno, a što manje imaju priliku za akciju spašavanja.

Voditelj Spasilačka službe Ante Ostojić u ime svog tima, koji uz Borisa Buklijaša i Antu Katića, čini podmladak, uglavnom studenti, koji su završili potreban tečaja i stekli licencu, podsjetio da u ljetnoj sezoni imaju oko stotinjak intervencija ali često moraju djelovati i na samoj plaži jer često opažaju pokušaj krađe.

Grabner je pojasnio kako je organizirana Spasilačka služba. –Ovo za Makarsku puno znači. Jer prvo pitanje tour operatora je o sigurnosti na plaži. Naši tornjevi su raspoređeni od Sv. Petra do hotela Romana, a u planu je još barem jedan na Cvitački, ali dogodine. Ništa nije prepušteno slučaju jer su spasioci radio vezom povezani s Gradskim centrom Osejava, a preko 112 s gradskim komunalnim redarima, Hitnom pomoći i policijom. Sinergijom svih sudionika intervenira se u kratkom roku, ističe Grabner dodajući da Spasilačku službu financiraju koncesionari Makarski komunalac te hoteli Park, Romana, Valamar i Biokovka.

J. Morović

 

makarska logo