12°C weather icon

Počeli radovi na rekonstrukciji i nadogradnji upravne zgrade na Gradskom sportskom centru: Makarska dobiva novu multimedijalnu dvoranu i smještajne kapacitete za sportski turizam

04.10.2016.

Projekt se realizira uz veliku potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ukupna vrijednost investicije procjenjena je na oko 8 milijuna kuna. Odlukama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu Makarskoj i JU PP Biokovo dodijeljeno je oko 5 milijuna kn bespovratnih sredstava: JU PP Biokovo oko 3,5 milijuna kn, a Gradu Makarskoj oko 1,5 milijuna. Ostatak troškova snosi Grad Makarska iz proračuna, a JU PP Biokovo uložit će još cca 2 milijuna kn za uređenje prezentacijske multimedijalne dvorane. Odluke o financiranju, naravno, donesene su na temelju procjene troškova, a konačne cifre znat će se tek po okončanju svih izvršenih radova, istaknuo je gradonačelnik Tonći Bilić dodavši kako će realizacijom ovog projekta Makarska dobiti turističke sadržaje koje joj nedostaju: multimedijalni centar koji će služiti u svrhu prezentacije bogate flore i faune Parka prirode i dvoranu koja će biti na raspolaganju brojnim gradskim udrugama i ustanovama te nove smještajne kapacitete namijenjene razvoju sportskog turizma. Izvođaču radova zaželio je povoljne vremenske prilike kako bi radovi bili završeni u roku, do veljače 2017. kada bi trebalo biti službeno otvaranje nove rekonstruirane zgrade na Gradskom sportskom centru.


- Grad će rekonstrukcijom stare zgrade dobiti modernu multimedijalnu dvoranu u kojoj će se na suvremen način posjetiteljima prezentirati bogatstvo flore i faune Biokova. Radi se uistinu o projektu koji će omogućiti prezentaciju zaštićenog okoliša što je jako važno kako domaćinima tako i za ovdašnje turiste, izjavila je Vlatka Gulan Zetić, voditeljica službe za zaštitu prirode u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Naglasila je iznimno dobru suradnju s Javnom ustanovom Park prirode Biokovo i Gradom Makarskom na provođenju projekta zaštite okoliša.


Velimir Vidak Buljan, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Biokovo nije krio zadovoljstvo početkom realizacije projekta zahvaljući kojem će ova ustanova dobiti adekvatne prostore za rad i prezentaciju velikog bogatstva Biokova.


Prema projektu arhitektice Silve Marinović, u prizemlju će na oko 170 m2 biti multimedijalna dvorana i prateći sadržaji te servisne prostorije zgrade. Na prvoj etaži planirani su upravni uredi JU PP Biokovo, uredi Gradskog sportskog centra i prijamni dio smještajnih jedinica, a na drugoj etaži planirani su smještajni kapaciteti GSC-a – ukupno 11 jedinica.


- Umjesto derutnog razrušenog i zapuštenog objekta koji niknut će nova moderna zgrada koja će zasigurno poboljšati i kvalitetu ponude našim sportašima, istaknuo je Damir Matijašević, ravnatelj Gradskog sportskog centra dodavši kako želi zahvaliti i susjedima i njihovim gostima na strpljenju i razumijevanju zbog radova koji su, zbog izmještanja trafostanice, započeli i prije službene primopredaje gradilišta.


Izvođač radova je građevinska firma Marconi inžinjering d.o.o. iz Splita, a stručni nadzor gradnje Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva vlasnice Tonke Aljinović Gojak.


 

makarska logo