26°C weather icon

Počeli radovi na rekonstrukciji i adaptaciji prostora Gradske glazbe: Grad Makarska i Ministarstvo kulture zajedno obnavljaju prostor najstarije kulturne institucije u gradu

25.04.2019.

Derutan i ne uvjetan za rad prostor u kojem djeluje Gradska glazba Makarska, najstarija kulturna institucija u gradu, za mjesec i pol dana postat će prošlost.

- Radovi na kompletnoj rekonstrukciji i adaptaciji podnih i zidnih obloga, zvučne izolacije i sanitarnog čvora počeli su 23. travnja. Izvođač radova Migros prostor će urediti za 45 dana, a vrijednost investicije je 400 tisuća kuna, doznajemo od zamjenika gradonačelnika Joze Vranješa. U investiciji sa jednakim iznosom od 200 tisuća kuna sudjeluju Grad Makarska i Ministarstvo kulture.

Grad Makarska itekako prepoznaje što znači kada tridesetak različitih priredbi godišnje svojim nastupom uveliča Gradska glazba Makarska i iz Gradskog proračuna za djelovanje Glazbe izdvajaju 150 tisuća kuna.

 

Božo Škarica, stručni voditelj Gradske glazbe Makarska, kao i 47 članova, raduje da će 130 metara četvornih prostora u kojem djeluje Glazba zablistati u novom ruhu.

 

- Dvorana, ured i sanitarni čvor, od podova do zidova, su propali po teretom vlage i godina. Koliko imam saznanje zadnje ulaganje bilo je 1986. godine. Prostor je jednostavno vapio za obnovom i uređenjem – ističe Škarica. Posebno je zahvalan Gradu Makarskoj na svoj potpori kao i realizaciji ideje za dobivanje novca od nadležnog ministarstva.

 

Uređenjem prostora i Big Band, koji je postao svojevrsni makarski brend, dobit će bolje uvjete za rad.

J.M.

makarska logo