23°C weather icon

Počast najzaslužnijima u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja: '‘Hvala hrvatskim vitezovima i dr. Franji Tuđmanu na njihovim nemjerljivim zaslugama u obrani i stvaranju Hrvatske’'

06.08.2019.

Promenada i budnica Gradske glazbe Makarska ulicama i rivom najavila je da Makarska tradicionalno na svečan način obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Najzaslužniji za stvaranje slobodne i suverene Republike Hrvatske su hrvatski vitezovi poginuli u Domovinskom ratu. Na Spomenik hrvatskom branitelju vijence su položili predstavnici Grada Makarske predvođeni gradonačelnikom Jurom Brkanom, Udruge 156. brigade Hrvatske vojske, Udruge udovica i Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, HVIDRA-e, SABA-e, makarskog SDP-a i HDZ-a.

 

Riječi molitve govorili su mons. Pavao Banić, gvardijan Stanko Dotur i fra Filip Budić.

 

Pozivajući nazočne da minutom šutnje odaju dužnu počast i zahvalnost svim hrvatskim braniteljima koji su dali život za domovinu predsjednik makarskog Gradskog vijeća Marko Ožić- Bebek prisjetio se 5. kolovoza 1995. i briljantne vojno-redarstvene operacije kojom je oslobođen Knin. – U bolnici Biokovka, gdje su se liječili i rehabilitirali ranjeni hrvatski vojnici tog dana sve je bilo prazno. Iako su hrvatski branitelji bili u teškom stanju nisu mogli odoljeti i uključili su se u akciju.

Vijencima koje su položili na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i minutom šutnje predstavnici Grada, HVIDRA-e, Udruga udovica i roditelja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, Udruga 156. brigade HV, SDP i SABA, HDZ, izrečeno je veliko hvala čovjeku koji je bio na čelu Hrvatske kada se branila i oslobađala domovina.

 

Gradonačelnik Jure Brkan istaknuo je kako su zasluge prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana nemjerljive, i mi živimo u slobodnoj Hrvatskoj, članici NATO saveza i Europske unije.

 

J.Morović

makarska logo