16°C weather icon

Peto izdanje natjecanja IKKER: 10 chefova bori se za titulu najboljeg kuhara regije

20.02.2019.

Makarska je petu godinu za redom domaćin Interregionalnog kupa kuhara europskih regija (IKKER), međunarodnog kulinarskog natjecanja otvorenog u utorak u hotelu Miramare.

Kao i u svakom dosadašnjem izdanju, IKKER okuplja pobjednike kulinarskih natjecanja održanih kroz proteklu godinu u susjednim zemljama a ovaj put za titulu najboljeg u regiji natječe se 10 kuhara iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Srbije i Crne Gore. Tijekom prvog dana natjecatelji su prezentirali vještine u filetiranju ribe te spremanju hladnih predjela pred stručnim žirijem, kojeg i ove godine čine jaka imena – Iztok Legat, dugogodišnji međunarodni kuharski sudac iz Slovenije, zatim Hamid Hadžić, Stevo Karapandža, talijanski chef Marc Pavel,  Zoran Krsteski iz Makedonije, kao i naši Goran Staničić te Nikša Ivičević Bukara. Osim toga, natjecatelji su se okušali i pred za ovu priliku okupljenim medijskim žirijem, u kategoriji Odnosa s javnošću u kojoj su predstavili sebe i svoj rad, radna mjesta te različite priče i situacije koje su doživjeli u kuhinjama, a ukupan dojam kojeg su ostvarili pred žirijem bodovat će im se u konačnom poretku. Prvi dan ovogodišnjeg IKKER-a završen je svečanom večerom i druženjem u hotelu Miramare, a glavni dio događanja najavljen je za srijedu.

Nakon raznovrsnog programa, u sklopu kojeg se posebno zanimljivim čini Makarska Challenge, natjecanje amaterskih kuharskih timova iz našeg grada, u večernjim satima slijedi proglašenje najboljih i podjela nagrada uz svečanu večeru u hotelu Miramare čiji su domaćini albanski chef Sokol Prenga i njegov kulinarski tim.

 

O.F.

 

makarska logo