23°C weather icon

Participacijski program UNESCO-a za 2012.-2013.

06.02.2012.

7.2.2012.

prijava: 15.02.2012.
organizator: Ministarstvo kulture i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO
url: http://www.min-kulture.hrU cilju unapređenja suradnje Republike Hrvatske s UNESCO-om, Ministarstvo kulture i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO objavljuju Poziv za prijavu projekata iz područja obrazovanja, znanosti, kulture i komunikacija, u sklopu UNESCO-ovog Participacijskog programa za 2012.-2013. godinu. Rok prijave je 15. veljače.

Predmetni Poziv objavljen je na temelju Rezolucije 36 C/69 usvojene na 36. sjednici Opće skupštine UNESCO-a (Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu).

Uvjeti prijave:
- nositelj projekta: pravne osobe koje će omogućiti kvalitetnu stručnu i logističku provedbu projekta;
- okvir projekta: usklađenost s dokumentom 36 C/5 Planom i proračunom UNESCO-a za 2012. – 2013., te opseg projekta koji promiče programska područja iz djelokruga UNESCO-a;
- trajanje projekta: minimalno dvije godine (2012.-2013.) uz potrebu osiguranja trajanja daljnje, dugoročne provedbe;
- razina projekta: usmjerenje projekta na nacionalnu, regionalnu, međuregionalnu i europsku suradnju;
- mrežno-partnerska dimenzija: nužnost postojanja partnerskih institucija u zemlji i izvan zemlje.

Obrasci za prijavu projekta na hrvatskom i na engleskom jeziku nalaze se u prilogu. Molimo oba obrasca (hrvatski i engleski) dostaviti u digitalnom i papirnatom obliku do 15. veljače 2012., kako bi Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO moglo napraviti uži odabir projekata usklađenih s programskim područjima UNESCO-a.

Digitalni primjerci dostavljaju se na adresu unesco@min-kulture.hr, a potpisani i ovjereni izvornici u dva primjerka na poštansku adresu:
Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO
Ministarstvo kulture
Runjaninova 2
10000 Zagreb

Rezultati poziva odabira Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, bit će objavljeni na internetskoj stranici Ministarstva kulture.

OBRASCE ZA PRIJAVU PREUZMITE OVDJE!
makarska logo