21°C weather icon

Otvoreno Gradsko groblje

13.05.2009.

15.5.09.


Nakon završetka radova na dogradnji i uređenju Gradskog groblja Svetog križa, 12. svibnja 2009., upriličen je blagoslov, svečano otvaranje te primopredaja grobnica.
Na otvaranje i primopredaju nazočio je veliki broj potpisnika Ugovora o kupnji igrađene obiteljske grobnice. Za vrijeme kratke svečanosti otvaranja groblja nazočnima su se obratili zamjenici gradonačelnika Ante Novak i Ivan Ivanda te gradonačelnik Marko Ožić Bebek koji je simboličnim otkrivanjem spomen ploče o završetku dogradnje otvorio Gradsko groblje.


Nakon otvaranja započela je primopredaja grobnica gdje su kupci potpisali Zapisnik o primopredaji pa su svoje grobnice odmah mogli preuzeti na korištenje. Potpisano je preko 270 primopredajnih Zapisnika za grobnice koje su u cijelosti isplaćene.
Gradsko groblje Svetog križa sada predstavlja i svojevrsni botanički vrt sa preko 500 vrsta biljaka, a ono što je najvažnije. u sklopu groblja napravljena je i mrtvačnica sa hladnjačom za osam mjesta i prostorijom za ispraćaj pokojnika. Čitav park ograđen je zidom, a oko groblja popločana je nova mimohodna staza.


makarska logo