18°C weather icon

Osnovna škola Stjepana Ivičevića dobila namještaj za djecu s posebnim potrebama

09.03.2010.

10.03.10.


Piše Ivona Ćirak
Snimio Željko Fistanić


- Hvala svim ljudima koji su dali novac kako bismo dobili nove stolove i stolice u kojima nam je lakše sjediti - riječi su Milana Vranješa, 8-godišnjeg dječaka velikih veselih očiju, koji boluje od cerebralne paralize i koji je sam, prije nego smo mu i pristupili, odlučio izraziti zahvalnost dobrim donatorima na čelu s Ivicom Ravlićem, vlasnikom kafića Magic i organizatorom pikado turnira i humanitarne akcije kojom je skupljeno 8500 kuna za djecu s posebnim potrebama.
Podsjetimo, u prosincu i siječnju održana su dva pikado turnira, a uz to su po kafićima na Zelenki postavljene kutije za dobrovoljne priloge. Cilj je bio skupiti novac za ergonomski namještaj koji je proteklog utorka predan školi. Riječ je o pet klupa i pet stolica na kojima su se zahvalili ravnatelj Nikola Andačić i logopedinja Tea Jurjević. Zadovoljstvo je izrazila i Milanova mama Andrijana koja kaže da će novi namještaj značiti i puno manje opterećenje za kralježnicu i noge mališana poput njezina Milana. - Jedino mi je žao što Grad nije pomogao oko kupnje namještaja, iako znam da je Povjerenstvo za osobe s invaliditetom dalo sve od sebe. Što se tiče asistenata u nastavi, to dobro funkcionira - rekla je Andrijana Vranješ.
Logopedinja Jurjević istaknula je kako će donacija puno pomoći mališanima s posebnim potrebama, te da bi bilo dobro u budućnosti planirati i kupnju posebnog bicikla koji bi omogućio uključivanje djece s posebnim potrebama u sat tjelesne kulture, što je trenutno nemoguće. Jedan takav bicikl stoji oko 1000 eura. Koliko je, uz vidljiva nastojanja škole, roditeljima djece s posebnim potrebama i dalje teško, ispričala je logopedinja koja kaže da jedan otac svakog dana nosi svoju djevojčicu na prvi kat. Podsjetimo, u plan integracije mališana s teškoćama u razvoju spada i ugradnja lifta koji će za sada, po svemu sudeći, ipak pričekati.


makarska logo