- weather icon

Osnovano Stručno radno tijelo

09.06.2009.

10.6.09.

 


U cilju bolje suradnje Gradske glazbe Makarska i Glazbene škole Makarska osnovano Stručno radno tijelo sastavljeno od pet članova.

 

Na prethodnim sjednicama Upravnog odbora Gradske glazbe Makarska često se raspravljalo o nedovoljnoj suradnji dvije važne glazbene institucije u Makarskoj. Pošto Gradska glazba Makarska i Glazbena škola Makarska predstavljaju prirodan i logičan spoj u smislu da se školovani glazbenici iz GŠ Makarska aktivno uključe u rad GG Makarska, da surađuju na koncertima i zajedno predstavljaju Makarsku na raznim priredbama i promociji Grada u zemlji i inozemstvu, napravljen je prvi korak ka ostvarenju tog važnog cilja.

Na temelju Statuta Gradske glazbe Makarska, članak 25. glede unutarnjeg ustroja, te članka 55. na sjednici Upravnog odbora održanoj u Makarskoj dana 20. svibnja 2009. godine donesena je odluka o osnivanju Stručnog radnog tijela koje se sastoji od pet članova koje će skrbiti o Glazbenom programu i kvaliteti rada Puhačkog orkestra Gradske glazbe Makarska. U Stručno radno tijelo imenuju se dva vanjska suradnika Glazbenog smjera Visoke stručne spreme (VSS). Stručno radno tijelo usko surađuje sa stručnim voditeljem Gradske glazbe Makarska i za svoj rad odgovara Upravnom odboru Gradske glazbe Makarska. Za predsjednika Stručnog radnog tijela Upravni odbor je predložio prof. Tonča Puharića, dugogodišnjeg ravnatelja Glazbene škole Makarska, pedagoga, trubača i jedinog glazbenika iz Makarske koji je profesionalno svirao u nekom Jazz orkestru. Potpredsjednik je prof. Dražen Bogdanović, jazz saksofonist i nastavnik klarineta i saksofona u GŠ Makarska. U ostale članove Stručnog radnog tijela spadaju prof. Jurica Budanko i prof. Ivan Srzić, nastavnici teoretskih predmeta u GŠ Makarska, te Božo Škarica stručni voditelj Općinske glazbe iz Baške Vode. Osnivanjem ovog Stručnog radnog tijela su stvoreni preduvjeti za osnivanje Big Banda kao glazbene sekcije unutar Glazbe. Također je došlo službeno izvješće sa Susreta puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije u Imotskom priređenog 25. travnja. Uz Gradsku glazbu Makarska, Gradsku glazbu Zvonimir – Solin, nastupio je i HPO Gradska glazba Imotski, koji su se od tri navedene Glazbe jedini plasirali na 23. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom, te će zastupati Splitsko-dalmatinsku županiju. Na sljedećoj će sjednici Upravnog odbora Gradske glazbe Makarska između ostalog biti riječi i o Okružnici za ustrojavanje Matične knjige GGM-a u skladu sa Zakonom o Udrugama s ciljem uspostavljanja praćenja rada Glazbara u našoj Udruzi. Bivšim će Glazbarima biti uručen i Upitnik u obliku cirkularnog pisma s popisom Glazbara kroz povijest GGM-a. Na kraju se prof. Jurica Budanko u ime Upravnog odbora Gradske glazbe Makarska zahvalio gradonačelniku Marku Ožiću Bebeku i Gradu Makarskoj koji financijski skrbe o djelovanju Udruge. S novim projektima i rezultatima Glazbara, u cilju promidžbe kulture Makarske, ta će pomoć sigurno biti izdašnija. 

 


makarska logo