13°C weather icon

Osnivačka skupština Stanice planinarskih vodiča

27.11.2007.

 

28.11.07.

 Dana 22.11.07. s početkom u 18.00 u prostorijama
 Dobrovoljnog vatrogasnog društva Makarska održana je
 izborna skupština Stanice planinarskih vodiča "Makarska".
 Stanica vodiča koja je djelovala pri planinarskom društvu je
 zadnjih 10 godina zamrla sa radom, te je bilo potrebno
 provesti reaktiviranje i ustrojavanje nove Stanice planinarskih
 vodiča kao pravne osobe.Školovanje novih vodiča i povećanje interesa i potreba za ovom planinarskom djelatnosti dovelo je do potrebe za osnivanjem nove Stanice.
Na samoj skupštini prisustvovali su i gosti: predstavnici Komisije za vodiče HPS-a (Hrvatskog planinarskog saveza) i GSS-a, predstavnici planinarskih društava: SAK "Ekstrema" iz Makarske, HPD "Biokovo" iz Makarske, HPD "Imotski" iz Imotskoga, HPD "Sveti Jure" iz Zagvozda, te HPD "Dubrovnik" iz Dubrovnika i kao gost predstavnik iz PK "Split" iz Splita.
U samom formiranju i osnivanju je sudjelovalo 9 članova sa aktivnim članstvom u Savezu vodiča; 7 iz SAK "Ekstrema", 1 iz HPD "Biokovo" i 1 iz HPD "Dubrovnik".
Tijekom rada skupštine izabrana su operativna tijela Stanice, Izvršni i Nadzorni odbor i usvojeni Statut i Plan rada za 2008 god.
Pročelnik Stanice je Vibor Sumić, dopročenica Alenka Ateljević i tajnica Vedrana Vela-Puharić.

Najvažnije točke u Planu rada za 2008. god. su: organiziranje redovnih "gradskih" izleta na Biokovo, suradnja sa školama u organiziranju izleta u sklopu nastave, nastavak školovanja kadrova i podizanje kvalitete vodičke službe, suradnja sa jedinicama lokalne samouprave i PP "Biokovo" po pitanjima posjeta i vođenja po planini i najvažnije, etabliranje Stanice planinarskih vodiča Makarska kao važnog činioca u razvoju i očuvanju planinarskih tradicija i vrijednosti, koje ova regija sa svojim prirodnim obilježjima i te kako mora imati.


 Nakon skupštine upriličena je i manja zakuska u organizaciji
 SAK "Ekstrema" i DVD "Makarska" .

 

makarska logo